Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2013. november 3., vasárnap

Répatorta

Másik kedvencem a sütőtök mellett a nyers répa. Feldolgozva megeszem, levesben főve például, de nagyjából ennyi a kapcsolatom a répával. Mint ahogyan azonban a sütőtökös whoopie pie nem tök ízű, ez a répatorta se répa ízű. Ezért is olyan csodálatos. Benne van az összes jó dolog, ami kellhet a répából, de "finom sütemény íze" van. És mivel "amerikai" a recept, csak egy bögre kell a méricskéhez és indulhat is a dolog. Fantasztikus.

Hozzávalók:

3 csésze reszelt répa (kis lyukú reszelőn reszelve)
2 csésze finomliszt
2 csésze barnacukor
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál fahéj
1 citrom reszelt héja
1/2 csésze étolaj
4 tojás
1 csipet só
1 jó nagy marék aszalt áfonya (vagy más aszalt gyümölcs)

Mázhoz:

egy fél citrom kifacsart leve
5 púpozott evőkanál porcukor

Elkészítése:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral és az olajjal. Belekeverjük a többi hozzávalót és a fűszereket, majd egy sütőtepsibe, vagy formába rakjuk (esetemben 26 cm-es tortaforma) és 180 °C-on alsó sütésen és légkeverésen (gázon közepesnél nagyobb fokozat) megsütjük. A sütési idő kb 45 perc. Tűpróbával ellenőrizzük, nem kell kiszárítani, mert akkor nem lesz finom.
Ha megsült, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, kiborítjuk a formából és a tetejét bevonjuk egy egyszerű mázzal, amely fél citrom kifacsart levéből és 5 evőkanál porcukorból áll. Ezeket alaposan összekeverjük, a torta tetejére simítjuk és hagyjuk szikkadni.

Érdemes kipróbálni. Hogy fokozzuk az élvezeteket adhatunk mellé egy gombóc citromfagyit.


4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...