
Hozzávalók (2-4 személy részére:
10 dkg főtt garnéla
5 dkg zeller (eredetileg halványító zellert szerettem volna, de nem lehetett kapni)
1 kisebb avokádó
1 piros grapefruit
5 dkg alma
3 dkg majonéz
2 dkg ketchup
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál grapefruit lé
1 teáskanál csípős paprika krém
só, bors
olívaolaj
Elkészítése:
Tekintve, hogy főtt garnélát vásároltam, így azon túl, hogy meg kellett tisztítani, ezzel más teendő nem volt. Leszedjük a fejét, lehámozzuk a páncélját, majd a hátán ejtünk egy hosszú bemetszést és kihúzzuk a bélvezetéket. Átöblítjük hideg vízben, majd falatnyi darabokra vágjuk. Egy tálba tesszük, majd tekerünk rá kevés friss borsot, meglocsolgatjuk olívaolajjal és hagyjuk kicsit pácolódni.
Tegyünk oda a tűzre egy kisebb edényt, amelyben vizet forralunk, mert a zellert blansírozni kell. Ha sikerülne halványító zellert beszerezni, akkor ez a mutatvány elmarad. A zellergumót tisztítsuk meg, majd vágjuk julienre (gyufaszálnyi csíkokra). Ha felforrt a víz sózzuk meg, tegyük bele a zellert és fél percig főzzük, majd szűrjük le. Maradjon kissé roppanós.
Az avokádót tisztítsuk meg, majd a húsát szintjén vágjuk fel úgy, mint a többi hozzávalót.
Az almát és avokádót mártsuk bele a grapefruit levébe, hogy ne színeződjön el.


Ha minden összetevőt felvágtunk, kifiléztünk és előkészítettünk, akkor már csak a mártást kell elkészíteni.
A majonézt, a ketchupot, a szójaszószt 1evőkanál grapefruit lével és a csípős paprika krémmel egy habverő segítségével alaposan összedolgozzuk, sózzuk (pici só kell bele, mert a szójaszósz is sós), majd valamennyi hozzávalót belekeverünk. Óvatosan összeforgatjuk és a legvégén beleforgatjuk az olívából kiemelt garnéla darabokat is.

Roppant egyszerű étel, körülbelül annyi idő alatt elkészül, mint amennyi időbe telt, hogy leírjam ezt a receptet.
Egy két hozzávaló ugyan nem olcsó, viszont ilyenkor kirúghatunk a hámból talán és kényeztethetjük magunkat egy kicsit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése