Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2013. december 24., kedd

Őszibarack krémleves

Nagyon szeretem a krémleveseket. Az idén nem volt hangulatom a "szokásos" halászlé főzéshez, így erre a könnyed, finom, hidegen fogyasztandó levesre esett a választásom. Van ennek az ételnek főzés nélküli joghurtos verziója is, de én így főzve jobban szeretem.

Hozzávalók (4 személyre):

1 nagy doboz konzerv őszibarack (esetleg házi befőtt)
8 dl víz
1 dl zsíros főzőtejszín
1 dl zsíros tej
10 dkg cukor
1 citrom
1,5 dl habtejszín
3 vaníliás cukor
1 kisebb marék mandula
csipet só
csipet fahéj
1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítése:

A cukrot a vízzel feltesszük a tűzre és főzzük pár percet, majd beletesszük a barackot a levével együtt. Sózzuk, fahéjjal és 2 csomag vaníliás cukorral fűszerezzük, majd puhára főzzük. Konzervje válogatja, maximum 10 perc nagy lángon elég neki, a végén úgyis turmixoljuk. Ha a barack puha, akkor beleöntjük a főzőtejszínt és a tejet, majd az egészet szép simára turmixoljuk.
A turmixolt levest visszatöltjük a fazékba (illetve ha rúdmixerrel csináltuk ki sem kellett szedni), majd egy púpozott evőkanál étkezési keményítőre merünk a léből egy keveset, gyorsan simára keverjük egy habverővel és belezúdítjuk a levesbe, amelyen rottyintunk egyet, megkóstoljuk, ha kell utóízesítjük és jól lehűtjük.

Tálaláskor lágyra vert citromos tejszínhabbal és durvára vágott pirított mandulával (jobb lenne a szeletelt mandula, ha lehetne kapni) megszórva kínáljuk. A citromos tejszínhabhoz a tejszínt 1 vaníliás cukorral felverjük, de csak addig, míg éppen kemény lesz, majd facsarunk bele egy kevés citromlevet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...