Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2014. január 25., szombat

Töltött csirkecomb (hagyományosan)

Van már a blogon töltött hús recept. A töltelék ezeknél az ételeknél igazából ugyan az, csak a hús más, amibe töltjük. Most éppen csirkecombba. Egy klasszikus étel, egyszerűen. A tölteléket gazdagíthatjuk gombával, májjal, de így önmagában is nagyon finom. Felénk a kimaradt tölteléket vagy a tepsibe rakják és megsütik a hús mellett, vagy forró zsírba szaggatnak belőle kanálnyi mennyiséget, amit aztán kívülről ropogósra sütnek. Akárhogyan is készüljön, mindenhogy nagyon finom.

Hozzávalók (2 személyre):

2 nagyobbacska egész csirkecomb
1 szelet kenyér (esetleg egy zsemle, de nem az a felfújt ócskaság)
1 kis fej vöröshagyma
1 tojás
egy kis csokor petrezselyem zöldje
só, bors, paprika
víz, olaj, csirke fűszersó

Elkészítése:

Készítsük el a tölteléket. Áztassuk be a szelet szikkadt kenyerünket (vagy zsemlénket) hideg vízbe, majd ha felázott, nyomkodjuk ki belőle a vizet és tépkedjük apró darabokra.
A finomra vágott vöröshagymát futtassuk meg az olajon, majd ha szép színt kapott, akkor húzzuk le a tűzről. Dolgozzuk bele a szétmócsált kenyeret, paprikával színezzük meg (nem kell sok), sózzuk, borsozzuk, majd dolgozzuk bele a tojást. Ha szépen eldolgoztuk a tölteléket, akkor töltsük be a combokba.

A csirkecomb bőrét óvatosan válasszuk el a hústól, ujjal szépen lassan haladva, majd a keletkezett helyre tegyük a tölteléket és hajtsuk vissza a bőrt.
A töltött csirkecombokat tegyük egy tepsibe, amit előtte vékonyan kiolajoztunk, majd a csirkét is olajozzuk be a egy kicsit és szórjuk meg valamilyen ízlésünk szerinti fűszerkeverékkel (ha nincs, akkor készíthetünk is: só, paprika, bors összekeverésével) és toljuk a sütőbe és felső grill+légkeverés funkción (gázon közepes hőmérsékleten) süssük egy órán keresztül. A húst nem kell lefedni alufóliával. Mire megsül, finom puha lesz, a bőre pedig ropogós.

A töltött csirkecombokat krumplipürével, párolt rizzsel, rizibizivel tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...