Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2014. február 2., vasárnap

Quesadillas

Pár napja a TV Paprikán láttam Lucinda Scala Quinn "Mad Hungry" című műsorában ezt a receptet. Megtetszett, mert néhány hozzávalóból pillanatok alatt reggelit, vagy éppen vacsorát lehet az asztalra tenni. Volt a fagyasztóban egy zacskó tortilla lap (ha úgy alakul mindig lefagyasztom, mert sokig eltartható és semmi baja nincs, amikor kiveszem) és elérkezettnek láttam a pillanatot, hogy ez legyen a reggeli. A műsorban csak sajt volt a tölteléke, én az előző napi grillcsirke maradékát is felhasználtam és csirkés-sajtos is készült. Mexikói melegszendvics, jobb, mint a gyorséttermi csak sajtos toast. Szerintem. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók (4-6 személyre):

6 darab tortilla lap (20-22 cm-es)
30 dkg reszelt trappista sajt
10 dkg hús, sonka (ízlés szerint, esetemben előző napról maradt grillcsirke maradéka)
1 kisebb fej lilahagyma

Elkészítése:

A művelet kulcsa, hogy kell egy akkora serpenyő, amibe a tortilla lapok kényelmesen beleférnek. Minden hozzávalót előkészítünk, mert néhány perc alatt elkészül majd az étel. A serpenyőt feltesszük a tűzre melegedni. A csak sajtos verzióhoz a reszelt sajtból 20 dkg-ra lesz szükség. A csirkés verzióhoz 10 dkg reszelt sajtot, a kézzel durván szétszaggatott csirkehúst és a feldarabolt lilahagymát lazán összeforgatjuk, majd kezdődhet a művelet.

A felmelegedett serpenyő alatt kicsit visszavesszük a lángot, közepes és nagy fokozat között legyen valahol. Nem kell, hogy túl erős legyen a hő, mert megégethetjük a tortillát, viszont nem melegszik át annyira az egész, hogy a sajt megolvadjon.
Az egész történet arról szól, hogy két tortilla közé tett sajtos töltelék megolvadjon, amelytől a lapok összeragadnak.

Csak sajtos töltelék esetén: a meleg serpenyőbe dobunk szárazon egy lapot, majd megszórjuk 10 dkg reszelt sajttal. Osszuk el a sajtot az egész felületen, szépen fedje be mindenhol. Egy spatula segítségével kukkantsunk a lap alá, ha szép színe kezd lenni, akkor tegyük a tetejére a másik tortillát, nyomkodjuk rá, szépen passzoljon a felső lap az alsóra (eddigre a sajt már erősen olvadásnak indult elvileg), majd a spatula segítségével egy gyors és határozott mozdulattal fordítsuk meg az egészet. A fordítás után addig kell még a tűzön tartani, amíg a másik oldal (lap) is kicsit megpirul.

Csirkés töltelék esetén: ugyan az az eljárás, mint az előbb, csak arra figyeljünk, hogy itt több a töltelék, a szélekre biztosan kerüljön sajt, hogy ne legyen gond az összetapasztással.

A kész quesadillast deszkára húzzuk, majd egy jó éles késsel (esetleg pizzavágóval) 8 egyenlő részre vágjuk és fogyaszthatjuk is.

A csirkés verzióba kerülhet egy kis tabasco is, jót fog tenni neki.

csak sajtos töltelék
csirkehúsos töltelék






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...