Egy egyszerűen elkészíthető klasszikus előétel, amit leginkább áfonyával szokás kínálni. Kiváló előétel, de akár "nasiként" is megállja a helyét. Ugyan áfonyával a legfinomabb, azonban én most a múltkor eltett szőlőlekvárom kíséretében tálaltam. Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók (2-3 főre):
1 korong camembert sajt (esetemben 125 gr-os korong, de ennek igazából nincs jelentősége)
1 tojás
pár kanál finomliszt és zsemlemorzsa
sütéshez: olaj
valamilyen ízlésünk szerinti lekvár
só
Elkészítése:
A sajtot 6 egyenlő cikkre vágjuk egy éles késsel (ha nem korong alakú sajtot sikerült vásárolni, akkor 6 egyenlő részre vágjuk), majd lisztbe, tojásba (amit megsóztunk) és zsemlemorzsába forgatjuk. A biztonság kedvéért, hogy teljesen befedje a bunda a sajtot és ne folyjon ki sütéskor, a zsemlemorzsából kiszedjük, majd újra a tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk.
Közben olajat melegítünk és a panírozott sajtcikkeket bő forró olajban pár perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése