Összes oldalmegjelenítés

2014. február 9., vasárnap

Rántott camembert

Egy egyszerűen elkészíthető klasszikus előétel, amit leginkább áfonyával szokás kínálni. Kiváló előétel, de akár "nasiként" is megállja a helyét. Ugyan áfonyával a legfinomabb, azonban én most a múltkor eltett szőlőlekvárom kíséretében tálaltam. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók (2-3 főre):

1 korong camembert sajt (esetemben 125 gr-os korong, de ennek igazából nincs jelentősége)
1 tojás
pár kanál finomliszt és zsemlemorzsa
sütéshez: olaj
valamilyen ízlésünk szerinti lekvár

Elkészítése:

A sajtot 6 egyenlő cikkre vágjuk egy éles késsel (ha nem korong alakú sajtot sikerült vásárolni, akkor 6 egyenlő részre vágjuk), majd lisztbe, tojásba (amit megsóztunk) és zsemlemorzsába forgatjuk. A biztonság kedvéért, hogy teljesen befedje a bunda a sajtot és ne folyjon ki sütéskor, a zsemlemorzsából kiszedjük, majd újra a tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk.

Közben olajat melegítünk és a panírozott sajtcikkeket bő forró olajban pár perc alatt megsütjük.

A kész sajtcikkeket kevés szőlőlekvár (áfonyalekvár) kíséretében tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...