Összes oldalmegjelenítés

2014. március 16., vasárnap

Bolognai spagetti

Régi nagy menzai klasszikus. Egy egyszerű paradicsomos, fűszeres, darált húsos ragu spagettivel, sok sajttal (persze a menzán nem volt sok sajt rajta). Biztos nem teljesen autentikus, de annak idején a puffancsba rakott hús és csalamádé sem volt igazi hamburger, mégis szerettük. Egyszerű, gyors, finom. Tipikus félórás "gyorsétel".

Hozzávalók(2 személyre):

20 dkg spagetti
15-20 dkg darált hús (marha, sertés)
1 kisebb fej hagyma
1 kis doboz sűrített paradicsom (vagy paradicsomlé, konzervparadicsom, ami van otthon)
olívaolaj
só, bors, bazsalikom és kakukkfű ízlés szerint
5-10 dkg trappista (esetleg parmezán)

Elkészítése:

A hagymát finomra vágjuk, majd az olívaolajon üvegesre sütjük. Ráöntjük a sűrített paradicsomot és kicsit pirítjuk, hogy a "vad", savanykás ízét elvegyük. Mehet rá a darált hús, átpirítjuk, majd felöntjük kevés vízzel, ami éppen ellepi. Fűszerezzük, majd fél órát főzzük. Nem kell nagyon megúsztatni, hogy ne legyen túlzottan híg a szószunk. Kóstoljuk meg, ha kell ízesítsük még.

A spagettit bő sós vízben kifőzzük. Van, aki összetöri a tésztát kisebb darabokra, de én jobban szeretem, ha egyben van. Ó, azok a szép hosszú szálak...

Tálaláskor vagy a kifőtt tésztát tányérra szedjük és merünk a tetejére a szószból, vagy amúgy menzai módon összekeverjük az egészet és úgy tesszük a tányérra. Már csak reszelt sajttal kell megszórni és fogyaszthatjuk is. Akár egy pohárka vörösbor kíséretében...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...