Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2014. március 1., szombat

Gofri

Nem vagyok egy nagy palacsinta kedvelő, így nem is nagyon fagyasztok palacsintát, csak nagyon ritkán. Így vagyok még a gofrival is. Valahogy nem tudtam megszeretni, bár emlékszem, hogy gyerekkoromban, amikor az első gofrisütő megnyílt, akkor mekkora szám volt...
De van, hogy elgyengülök és édesség ehetnékem gofri fogyasztásában manifesztálódik. Így eszek pár darabot. Tehát gofrit sütöttem, íme a recept.

Hozzávalók:

4 dl langyos tej
2 db tojás
30 dkg liszt
5 dkg olvasztott vaj
1/2 csomag szárított élesztő
4 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
csipet só
ízlés szerint: őrölt fahéj, reszelt citromhéj

Eszköz:

gofrisütő

Elkészítése:

A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát, lehetőség szerint minél inkább törekedve arra, hogy csomómentes legyen az eredmény.

A tésztánk sűrű palacsintatészta állagú legyen. Ha összeállítottuk, akkor hagyjuk pihenni legalább 5 percig. Az élesztő beindul, könnyedebb lesz az egész. Ha túl sűrű lenne a tésztánk, akkor kevés langyos tejet adhatunk még hozzá.

Sütéskor a gofrisütőt felmelegítjük, gyengéden beolajozzuk, majd a tésztát a sütőbe merjük és 5-7 percig sütjük, amíg szép színe lesz és teljesen átsül.

Előfordulhat, hogy az első sütés nem sikerül, ezt fogjuk fel próbának és a második már biztosan sikerülni fog. Nem kell pánikba esni!

A kész gofrit ehetjük magában, megszórhatjuk porcukorral, megkenhetjük lekvárral, mogyorókrémmel, tejszínhabot rakhatunk rá, reszelt csokit, pudingot, bármit, amit megkívánunk.

Jó sütögetést!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...