Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2014. május 17., szombat

Kekszes krémes

Egy nagyon egyszerűen elkészíthető, roppant finom, krémes sütemény. Javaslom kipróbálni. Egy finom ebéd utánra...

Hozzávalók:

Tésztához:

30 dkg finomliszt
1 evőkanál natúr kakaópor
3 evőkanál porcukor
7 dkg margarin (vagy vaj)
2 evőkanál méz
1 egész tojás
1 dl langyos tej
1 kávéskanál szalalkáli, csipet só

Töltelékhez

4 dl tej
1 csomag vaníliás puding
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor
20 dkg margarin (vagy vaj)
kb 40 darab háztartási keksz
1 főzet kávé, porcukor, Amaretto likőr (rum)

Elkészítése:

Nem kell rögtön fintorogni, hogy a tészta szalalkálival készül. Ez egy nagyon jó lazító szer, sokkal kellemesebb az állaga a tésztának. Sütéskor van ugyan egy erős, szúrós szaga, de mire a sütemény kész, ez teljesen eltűnik. Szóval aki azzal jön, hogy nem szeretem, mert szalalkáli van benne, tegye félre az averzióját és meglátja milyen finom süteményről van szó.

Első lépésben süssük meg a két lapot, amit aztán majd megtöltünk. Keverjük el a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a többit és gyúrjunk tésztát. Egy eléggé lágy, puha tésztát kapunk. Vegyük ketté, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki tepsi méretűre és 180 °C-ra előmelegített légkeverékes sütőben 8-10 perc alatt süssük meg a két lapot (a hagyományos módszer szerint a tepsi hátulján, de én egyszerűen sütőpapírral bélelt tepsiben szoktam). A kisült lapokat hagyjuk kihűlni.

Készítsük el a krémet. Ez egy egyszerű vaníliás krém. A pudingporból készítsük el a pudingot, majd hagyjuk hűlni. A margarint (vajat) a porcukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a pudingot is és egy finom cuppanós krémet kapunk.

Szükségünk lesz még egy főzet hosszú kávéra. A kávét ízesítsük kevés Amaretto likőrrel (esetleg rummal) és porcukorral, de az alkoholt elhagyhatjuk.

Eljött az ideje a sütemény összeállításának.

Az egyik lapra rákenjük a krém felét, majd szépen kirakjuk a kávéba mártott háztartási keksszel (picit áztassuk, hogy jó puha legyen), rákenjük a krém másik felét és befedjük a lappal. Tetejét porcukrozhatjuk, de csokimázzal is bevonhatjuk.

Pár óra tegyük be a hűtőbe, hogy áthűljön, összeálljon, majd ízlés szerint felvágva fogyaszthatjuk is.

Nagyon finom, érdemes kipróbálni.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...