Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2014. május 23., péntek

Sült hagymakarika

Kis délutáni nasi. Hamar megvan és nagyon finom. Akár buliba rágcsinak is kiváló.

Hozzávalók:

vöröshagyma
só, bors
zsemlemorzsa
tojás
liszt
sör
étolaj
majonéz, darált csípős paprika

Elkészítése:

A vöröshagymát -amelyből nagyobb fejeket válasszunk- 3-4 mm-es vastagságban felkarikázzuk, majd a karikákat szétszedjük. Az előkészített hagymakarikákat sózzuk és pár percre magára hagyjuk, hogy a só megdolgozza kicsit. A sótól kissé megpuhul a hagyma, illetve az erős ízét is tompítja.

Míg a hagyma puhul, készítsük elő a panírokat. Az egyik mód, ahogyan megsütjük a szokásos liszt-tojás-zsemlemorzsa, a másik pedig egy sörtészta. A tojást kevés liszttel elkeverjük, majd annyi sörre öntjük fel, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk, a masszába kerüljön só és bors.

Sütéskor az olajat felmelegítjük, majd a hagymakarikákat lisztbe forgatjuk, belemártjuk a sörtésztába és pár perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha a sörtészta elfogyott, akkor folytassuk a hagyományos zsemlemorzsás panírozással, az így előkészített karikákat is süssük meg, majd tálalhatunk is.

A kész hagymakarikákat fogyaszthatjuk magában, valamilyen ízlés szerinti szószba mártogatva (pl. ketchup), de ajánlom a majonézt darált csípős paprika krémmel összekeverni és így fogyasztani, mert nagyon jó ízhatása van.

Jól csúszik hozzá a finom hideg sör...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...