Összes oldalmegjelenítés

2014. május 23., péntek

Resztelt máj

Egyszerű, gyorsan elkészíthető étel. Ebédre, vacsorára, pár hozzávalóból. Nem biztos, hogy teljesen autentikus a recept, de az eredmény nagyon finom.

Hozzávalók (1 személyre):

15 dkg csirkemáj
1 kisebb fej vöröshagyma
1 kanál zsír
1 kanál finomliszt
15 dkg krumpli
só, bors, paprika, majoránna, víz (esetleg húsleves)

Elkészítése:

A csirkemájat felcsíkozzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és félfőre vágjuk (csíkokra szeljük), majd egy lábasban felforrósítjuk a zsírt, rádobjuk a hagymát és üvegesre sütjük. A felcsíkozott májat beleforgatjuk a lisztbe, majd rádobjuk a hagymára. Átforgatjuk a hagymás zsíron, sózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával és kevés vizet (esetleg húslevest) hozzáöntve fedő alatt, csendes tűzön puhára pároljuk. Nem kell sok idő neki, maximum 10-15 perc alatt elkészül az ételünk. Az eredmény szaftos legyen, ha nagyon elfőné a folyadékot, akkor pótoljuk.

A májat egyszerű sós vízben főtt krumplival tálaljuk. A krumplit feldaraboljuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt krumplit esetleg kicsit összetörhetjük, ha ízlésünk úgy kívánja.

Kínálhatjuk ecetes uborkával, ecetes almapaprikával, csalamádéval.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...