Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2014. június 15., vasárnap

Húsos tortilla sajtmártással sütve

Ebben a melegben az ember fia (és gondolom a lánya is) egyszerűen elkészíthető ételekre vágyik, amit nem csak elkészíteni egyszerű, hanem elfogyasztani is. A hideg gyümölcsleves után jól eshet valami kicsit tartalmasabb dolog is, főleg, ha az elkészítése sem okozott nehézséget. Megint egy főzős műsorban látott étel fogott meg, bár a receptet nem közölték, csak úgy elmondták miként készült. Improvizálni kellett egy cseppet, de mivel egyszerű az egész, nem kellett hozzá túlzottan sok fantázia. Az étel alapja a tortilla, amelyből éppen volt egy csomaggal még a kamrában. Mikor elkészült és megkóstoltam, akkor olyan érzésem volt, mintha hortobágyi húsos palacsintát ennék. Ha tortilla magyar találmány lenne, ez az étel is biztosan magyar találmány lenne.

Hozzávalók:

1 csomag tortilla lap (esetemben 320 gr-os csomag)
35 dkg sertés darált hús
1 közepes fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 löttyintés worchestershire szósz
kevés Piros Arany (esetleg csípős, aki szereti)
ételízesítő, só
bors, paprika, őrölt kömény
étolaj, olívaolaj
víz
5 dkg vaj
2 púpozott evőkanál finomliszt
3,5 dl tej
20 dkg trappista sajt

Elkészítése:

A finomra vágott vöröshagymát kevés étolaj és olívaolaj keverékén megfuttatjuk, majd rátesszük a darált húst és átforgatjuk. Paprikával színezzük, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, sózzuk (vagy ahogy tetszik, ételízesítő, leveskocka is mehet rá), löttyintünk rá egy korty Worchesterhire szószt, nyomunk rá Piros Arany ételízesítőt (aki szereti csípősen, tehet rá csípőset, esetleg valamilyen csípős paprika krémet, szószt) és kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk. Nem kell túl levesre hagyni, inkább kicsit sűrűbb, ragus legyen a végeredmény.
A tortilla lapokat lerakjuk, teszünk rá a darált húsos raguból, szorosan felcsavarjuk, középen elvágjuk, majd egy sütőtálba helyezzük a darabokat, szorosan egymás mellé.
Ha mindegyik darab a helyére került, akkor ráöntjük a sajtmártást, amihez a 20 dkg sajt felét használtuk el (a sajtmártás más ételnél is szerepelt már, a receptje itt található), majd a végén megszórjuk a maradék sajttal.

A kész művet betoljuk a grill alá és 10 perc alatt adunk neki egy kellemes színt.

Készen van. Egyszerű, gyors és nagyon finom.










 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki,gondolom finom is!Majd kipróbálom laktózmentes változatban,mert én sajnos laktózérzékeny vagyok!Biztos úgy is jó lesz!!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha kipróbálta, várom a beszámolót, hogy milyen lett laktózmentesen! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...