Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2014. június 22., vasárnap

Könnyű meggyes süti

Miért könnyű? Mert könnyű megsütni, a megsült tészta is könnyed, légies és nagyon könnyen elfogy. Rengeteg meggy van, így érdemes kihasználni az alkalmat. Csak pár hozzávaló kell hozzá, ami mindig megtalálható odahaza.

Hozzávalók:

4 db tojás
4 dl cukor
6 dl liszt
2 dl étolaj
2 dl szódavíz (vagy szénsavas ásványvíz)
1 csomag sütőpor

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral és csipet sóval habosra verjük. Hozzáadjuk a szódát és az étolajat, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.

A kész tésztát egy megfelelő méretű tepsibe öntjük (ha magasabb sütit szeretnénk kisebb, ha laposabbat, nagyobb tepsit használjunk), szórunk rá magozott meggyet (ízlés szerint megszórhatjuk őrölt fahéjjal) és mehet a 160 °C-ra előmelegített sütőbe (gázon közepes fokozat), ahol légkeveréssel 50-60 percet sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha nem tapad semmi a tűre, akkor hagyjuk abba a sütést, ne szárítsuk ki.

Ennyi az egész. Ha kihűlt felszeleteljük és fogyasztható is, esetleg porcukorral meghintve.

 

3 megjegyzés:

  1. Ez a meggyes recept jobbnak tűnik, mint az enyém. Gratulálok a bloghoz! Regisztráltam is. Most hozzám is érdemes betérni, ajándékot sorsolok az olvasóknak. Bár egy férfit talán nem vonz a vicces ruhacsipesz, és a női magazin sem, de a párja lehet, hogy örülne neki.

    VálaszTörlés
  2. A blogcím lemaradt: korsocska.blogspot.hu

    VálaszTörlés
  3. Guszta lett, tetszetős recept! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...