Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 tojás
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
2 evőkanál kakaópor
csipetnyi só
Elkészítése:
A hozzávalókat a kakaó és a vaníliás cukor kivételével összegyúrjuk és két cipót formázunk. Az egyikbe még gyúrunk kakaóport, a másikba vaníliás cukrot. Mindkét cipót egyforma vastagságúra nyújtjuk, utána egymásra fektetve szorosan feltekerjük. A deszkát lisztezzük ha kell, mert kicsit ragadós fajta. Hűtőbe tesszük, s amikor már megkeményedett a tészta, vékony szeletekre vágjuk.
190 °C-ra előmelegített légkeveréses sütőben (gázon nagyobb fokozaton) 10-15 perc alatt világos pirosra sütjük.
(A recept forrása: Pasch Julianna-Jámbor Mariann: Csábító házi sütemények, 81. oldal)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése