Összes oldalmegjelenítés

2014. szeptember 28., vasárnap

Csíkos tallér

Jó ha van otthon egy kis keksz, de ennél is jobb, ha az a keksz házi. Ha rágcsi kell, akkor rágcsáljuk a sajátunkat. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető és még egy cseppet dekoratív is (lehet vele menőzni az iskolában...).

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 tojás
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
2 evőkanál kakaópor
csipetnyi só

Elkészítése:

A hozzávalókat a kakaó és a vaníliás cukor kivételével összegyúrjuk és két cipót formázunk. Az egyikbe még gyúrunk kakaóport, a másikba vaníliás cukrot. Mindkét cipót egyforma vastagságúra nyújtjuk, utána egymásra fektetve szorosan feltekerjük. A deszkát lisztezzük ha kell, mert kicsit ragadós fajta. Hűtőbe tesszük, s amikor már megkeményedett a tészta, vékony szeletekre vágjuk.
190 °C-ra előmelegített légkeveréses sütőben (gázon nagyobb fokozaton) 10-15 perc alatt világos pirosra sütjük.








(A recept forrása: Pasch Julianna-Jámbor Mariann: Csábító házi sütemények, 81. oldal)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...