Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2014. október 25., szombat

Szalonnával sült harcsafalatok gezemicével

Sajnos nagyon kevés halat fogyasztok, pedig egészséges és finom. Egyik nagy kedvencem a harcsa. A másik nagy kedvencem a szalonna. Ebben az ételben az egyik nagy kedvencem találkozott a másik nagy kedvencemmel és nagyon finom eredmény bontakozott ki belőle, ahogy a szalonna összesült a hallal. Került mellé egy kis vegyes zöldségköret -felénk gezemice-, csak a színe kedvéért és mert az is egészséges.

Hozzávalók (4 személyre):

egy egész filézett és nyúzott afrikai harcsa
egyszerű sós, füstölt szalonna
só, bors, paprika, fokhagyma
olívaolaj

Elkészítése:

A halból tetszőleges méretű, nem túlzottan nagy falatkákat vágunk. Sózzuk, borsozzuk, paprikával hintjük. Pár gerezd fokhagymát lereszelünk, kevés olívaolajjal összekeverünk és a halszeleteket beleforgatjuk. Az így fűszerezett haldarabokat pácolódni hagyjuk, nagyjából fél órán keresztül.

A sós füstölt szalonnából vékony szeleteket vágunk. Minden egyes haldarabkát szalonnába burkolunk, ahogy sikerül, de lehetőség szerint fedje be a halat a szalonna.

Egy sütőedénybe tesszük az így előkészített haldarabokat, majd a sütőbe toljuk és a 200 °C-ra alsó-felső sütési módban (gázon nagyobb fokozat) előmelegített sütőben nagyjából negyed órát sütjük. Mire a szalonna megsül, addigra a hal is átsül és készen van.

A gezemice bármilyen ízlésünknek megfelelő színes vegyes zöldségköret. Esetemben fagyasztott zöldség mix, amelyet kevés olívaolajon sóval és vágott petrezselyemzölddel puhára pároltam. Került még mellé még egy kis rugó formájúra vágott sült krumpli is.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...