Hozzávalók (4 személyre):
egy egész filézett és nyúzott afrikai harcsa
egyszerű sós, füstölt szalonna
só, bors, paprika, fokhagyma
olívaolaj
Elkészítése:
A halból tetszőleges méretű, nem túlzottan nagy falatkákat vágunk. Sózzuk, borsozzuk, paprikával hintjük. Pár gerezd fokhagymát lereszelünk, kevés olívaolajjal összekeverünk és a halszeleteket beleforgatjuk. Az így fűszerezett haldarabokat pácolódni hagyjuk, nagyjából fél órán keresztül.
A sós füstölt szalonnából vékony szeleteket vágunk. Minden egyes haldarabkát szalonnába burkolunk, ahogy sikerül, de lehetőség szerint fedje be a halat a szalonna.
Egy sütőedénybe tesszük az így előkészített haldarabokat, majd a sütőbe toljuk és a 200 °C-ra alsó-felső sütési módban (gázon nagyobb fokozat) előmelegített sütőben nagyjából negyed órát sütjük. Mire a szalonna megsül, addigra a hal is átsül és készen van.
A gezemice bármilyen ízlésünknek megfelelő színes vegyes zöldségköret. Esetemben fagyasztott zöldség mix, amelyet kevés olívaolajon sóval és vágott petrezselyemzölddel puhára pároltam. Került még mellé még egy kis rugó formájúra vágott sült krumpli is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése