Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2014. november 2., vasárnap

Pontyszelet

Többször írtam már arról, hogy mennyire szeretem a halat, ennek ellenére mégis milyen ritkán készítek. Legutóbb harcsa, most pedig egy pontyétel kerül fel a blogra nagy örömömre, mert azért csak-csak kerül hal az asztalra. Ez egy nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető módja a pontynak, amelyet természetesen nem "patkó", hanem filét formájában készítettem el. Egyszerűbb ugyan valóban felszeletelni a halat, viszont a szálkák miatt teljesen élvezhetetlen a húsa így (szerintem), viszont filézve tökéletes az eredmény és nem gátolja útját semmi a halfogyasztás élményének. 
A filé készítése egy jó éles kés kés kérdése mindössze, de aki nem vállalkozik rá, annak a halas is megoldja. A leeső csontokat elrakhatjuk, gyűjtögethetjük és jó lesz halászlé alaplébe.

Hozzávalók (4 személyre):

1 kg pontyfilé
só, bors, paprika, kapor, finomliszt, zsemlemorzsa, tojás
étolaj, olívaolaj, citromlé

Elkészítése:

A pontyfilét ízlésünk szerinti falatokra vágjuk, majd besózzuk és fél órát állni hagyjuk, hogy a só átjárja a hal húsát.

Fél óra elteltével a filé egy részét hagyományos módon panírozzuk, majd bő forró olajban kisütjük.
Annyi csavar kerül csupán bele, hogy a lisztbe szárított kaprot forgatunk.

A halszeletek másik felét paprikás lisztbe forgatjuk (1/3 paprika és 2/3 finomliszt keveréke), majd bő forró olajban kisütjük.

Készíthetünk egy egyszerű öntete a halunkhoz, ami citromléből, olívaolajból, sóból és szárított kaporból készül, egy habverő segítségével alaposan elkeverjük a hozzávalókat, majd tálaláskor a halszeleteket meglocsolgatjuk.

Körete lehet krumplipüré, párolt rizs, valamilyen ízlésünk szerinti saláta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...