A filé készítése egy jó éles kés kés kérdése mindössze, de aki nem vállalkozik rá, annak a halas is megoldja. A leeső csontokat elrakhatjuk, gyűjtögethetjük és jó lesz halászlé alaplébe.
Hozzávalók (4 személyre):
1 kg pontyfilé
só, bors, paprika, kapor, finomliszt, zsemlemorzsa, tojás
étolaj, olívaolaj, citromlé
Elkészítése:
A pontyfilét ízlésünk szerinti falatokra vágjuk, majd besózzuk és fél órát állni hagyjuk, hogy a só átjárja a hal húsát.
Fél óra elteltével a filé egy részét hagyományos módon panírozzuk, majd bő forró olajban kisütjük.
Annyi csavar kerül csupán bele, hogy a lisztbe szárított kaprot forgatunk.
A halszeletek másik felét paprikás lisztbe forgatjuk (1/3 paprika és 2/3 finomliszt keveréke), majd bő forró olajban kisütjük.
Készíthetünk egy egyszerű öntete a halunkhoz, ami citromléből, olívaolajból, sóból és szárított kaporból készül, egy habverő segítségével alaposan elkeverjük a hozzávalókat, majd tálaláskor a halszeleteket meglocsolgatjuk.
Körete lehet krumplipüré, párolt rizs, valamilyen ízlésünk szerinti saláta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése