Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2014. december 3., szerda

Nyúlpaprikás

Nagyon szerencsés vagyok, mert mostanában csupa finom alapanyaghoz van szerencsém. Itt van a példának okáért a nyúl. Sokaknak a nyúl tabu, pedig rendkívül egészséges, sovány húsa van, ezen kívül nagyon ízletes. Rengeteg módja van az elkészítésének, én az egyik legegyszerűbbet választottam, a paprikást. Érdemes leküzdeni a nyúllal kapcsolatos averziókat (pl.: cuki szőrös állatka, olyan aranyosan néz), mert nagy élmény a húsának a fogyasztása, érdemes vele próbálkozni. Így tehát: nyúlra fel!

Hozzávalók (négy személyre):

1 konyhakész nyúl (ha darabokban vesszük, akkor négy comb)
2 jó nagy fej vöröshagyma
néhány gerezd fokhagyma
2 dl száraz vörösbor, esetleg rozé
néhány nagy kanál házi disznózsír
2 babérlevél, 2 szem borókabogyó (nem szokványos a paprikáshoz, elhagyható, de illeszkedik az ízvilágához)
só, bors, paprika, kömény
1 púpozott evőkanál finomliszt
1 kis pohár zsíros tejföl

Elkészítése:

Alapvetően egy egyszerű pörköltet főzünk a szokásos módon. A házi disznózsírt felolvasztjuk, a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a húst, megfűszerezzük, kevés vizet öntünk rá és gyenge tűzön puhára pároljuk.
Ha puhulni kezd a hús, hozzáöntjük a bort. Ha a hús puha, akkor óvatosan kiszedjük az alapból, amit a liszt és a tejföl keverékével behabarunk, majd egy rúdmixer segítségével szép bársonyos mártást készítünk (rúdmixer hiányában turmixoljuk).
A kész mártást megkóstoljuk, ha kell utóízesítjük, majd visszahelyezzük a húsdarabokat és tálalásig melegen tartjuk.

Körete lehet nokedli, tarhonya, valamilyen tészta, ízlés szerint bármi, amit kívánunk hozzá. Ezen kívül egy kis savanyúság, illetve egy korty bor abból, amit főzés közben használtunk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...