Összes oldalmegjelenítés

2014. december 7., vasárnap

Baconbe tekert csirkemáj

Nem vagyok egy belsőség evő, bár néha eszek azért, de akkor is inkább szárnyasok máját. A bacon viszont egy olyan hozzávaló, ami mindent feldob, talán csak a madártejet nem... Egy egyszerű, mindennel együtt fél óra alatt elkészülő étel, akár egy gyors esti vacsorának is.

Hozzávalók (személyenként):

15 dkg csirkemáj (szív nélkül)
néhány szelet bacon, ennek hiányában valamilyen érlelt, vékonyra szelt sonka (nem gyorspácolt!)
só, bors, majoránna, olívaolaj

Elkészítése:

A csirkemájakat ketté vesszük, sózzuk (a szárnyasok máját lehet sózni, nem keményednek meg sütéskor), borsozzuk, megszórjuk szárított majoránnával, majd beletekerjük őket szeletelt baconbe és egy megfelelő méretű sütőedénybe helyezzük azokat. Meglocsoljuk olívaolajjal, majd alsó-felső sütési módban, előmelegített 200 °C-os sütőbe (gázon nagy fokozatra) tesszük, ahol 15-20 perc alatt megsütjük. A máj hamar átsül, a szalonna megpirul és készen is van.
Ne szárítsuk ki a májat, mert nem lesz finom, vigyázzunk arra, hogy a máj teljesen friss legyen.

 Körete lehet egy egyszerű saláta, friss kenyér, de magában is csemegézhetjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...