Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2015. február 22., vasárnap

Finom hagymaleves bacon chips-szel és sajtos pirítóssal

Egy kis melengető hagymaleves puccos névvel, de egyszerű hozzávalókból, egyszerűen elkészítve, gyorsan és finoman. Tartalmas, gazdag leves saját felfogásomban, így télutón.

Hozzávalók:

0,5 kg vöröshagyma (tisztított mennyiség)
1 liter húsleves (hiányában víz és leves kocka)
2 dl zsíros tejszín
5 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
5 evőkanál olívaolaj
1,5 dl fehérbor (ízlés szerint)
1 evőkanál Worcesterhire szósz
2 evőkanál finomliszt
só, bors, szerecsendió, cukor
szeletelt bacon
bagett
sajt, ízlés szerint

Elkészítése:

A vöröshagymát félfőre szeleteljük (minél vékonyabbra, annál jobb). A vajat az olívaolajjal egy fazékban közepes hőfokon hevítjük, ha a vaj felolvadt, akkor mehet bele a hagyma, amit gyengéden megsózunk és egy nagyobb csipet cukorral megszórunk, majd párolni kezdjük, míg a hagymának szép arany színe kezd lenni és megpuhul. Rádobjuk a vékonyan felszeletelt fokhagymát.
Ha a hagyma puhulásnak indult és kezd szép színe lenni, akkor megszórjuk a liszttel, ráöntjük a bort (félszáraz vagy száraz, ízlésünk szerinti bor), felöntjük a húslével, illetve ennek hiányában vízzel -ekkor belemorzsolunk egy húsleves kockát-, borsozzuk, reszelünk bele frissen kevés szerecsendiót, beletesszük a Worcesterhire szószt, majd fedő alatt pároljuk 15 percig. A végén gazdagítjuk a zsíros tejszínnel, egyet forralunk rajta és készen van. Állaga jó sűrű, gazdag krémlevesre hasonlító, amelynek a puha hagymadarabok adnak új dimenziót.
A levesünket bacon chips-szel és sajtos pirítóssal fogyasztjuk. A bacont a sütőben grill alatt ropogósra sütjük, majd nagyobb darabokra vágjuk. Ha nincs grill, akkor serpenyőben megsütjük. A francia kenyeret felszeleteljük, a szeletekre sajtot teszünk (reszelve, vékony lapokban, ahogyan gusztusunk kívánja), majd a grill alatt megpirítjuk.

Tálaláskor a tányérba forró levest merünk, dobunk rá néhány ropogós bacon darabot és egy sajtos pirítóst.

Érdemes kipróbálni. Ha valamelyik hozzávaló nincs otthon nem gond, bőven belefér egy jó adag improvizáció.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...