Összes oldalmegjelenítés

2015. március 30., hétfő

Pogácsa

Található már a blogon nagyon finom pogácsa recept, annak a tésztája krumplival készült. Ez a recept is nagyon jó, de ebben az esetben egy teljesen egyszerű tésztáról van szó, amelyben ugyan nincs krumpli, de így is nagyon finom. Néhány hozzávalóból előző este bedagasztható és reggel hamar kész a finom, meleg, ropogós pogácsa. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:

1 kg finomliszt
25 dkg margarin
2 egész tojás
2 kis pohár (175 gr-os) tejföl
1 csapott evőkanál só
5 dkg élesztő
pici tej

Elkészítése:

Pici langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt és egy kevés lisztet hozzáadva kovászt készítünk. Ha a kovász készen van, akkor valamennyi hozzávalóból bedagasztjuk a tésztát. A tészta ruganyos, szép sima legyen, majd egy megfelelő méretű edénybe rakjuk, lefedjük és hűtőbe rakjuk legalább 6-8 órára (liszt hozzáadásával korrigálhatjuk a tésztát, ha szükséges).

A hűtőben a tészta szépen megkel. A megkelt tésztát kinyújtjuk, néhányszor meghajtogatjuk és újra kinyújtjuk, majd kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, tetejét gyengéden kereszt irányba bevagdossuk, pogácsaszaggatóval tetszőleges méretűre szaggatjuk, tetejét felvert tojással megkenjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 200 °C-ra előmelegített sütőben (gázon nagy fokozaton) kb. 10 perc alatt ropogós pirosra sütjük. Tetejét ízlés szerint reszelt sajttal megszórhatjuk sütés előtt.

Ennyi. Egyszerű és finom.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...