De elkalandoztam nagyon. Szóval kaptam egy receptet, egy puncsos süti receptet. És mivel imádom a puncsos sütiket, így kipróbáltam. Kicsit macerás, de finom lett az eredmény. Csak az a jó öreg puncsos mignon, az mennyire hiányzik nekem...
Hozzávalók:
A tésztához:
6 egész tojás
20 dkg kristálycukor
2 csomag puncs pudingpor
1 csomag vaníliás pudingpor
A krémhez:
3 tojás sárgája
17 dkg porcukor
25 dkg margarin (vagy vaj)
1/2 dl rum (vagy rumaroma)
A tetejére kerülő tojásfehérje habhoz:
3 tojás fehérje
16 dkg kristálycukor
1 kávéskanál citromlé
+ reszelt csoki
Elkészítése:
A sütemény elkészítése annyiban macerás, hogy gőz fölött készül. Első lépésként készítsük el a tésztát. Gőz fölött verjük kemény habbá a 6 tojás fehérjét 10 dkg kristálycukorral, majd vegyük le a gőzről.
A maradék cukrot a tojások sárgájával verjük fehéredésig (ezt már nem gőz fölött), majd keverjük bele a puncsos és a vaníliás pudingport, végül óvatosan forgassuk bele a gőz fölött felvert tojásfehérje habot.
Az előkészített masszát süssük 180 °C-ra előmelegített légkeveréses sütőben 15-20 percig (tűpróbáig), gázon közepesnél kicsit erősebb fokozaton. Ne süssük túl, ne szárítsuk ki! A megsült tésztát hagyjuk hűlni. Míg hűl, foglalkozhatunk a krémekkel.
Folytassuk azzal a krémmel, ami a tésztára kerül.
A tojássárgákat a többi hozzávalóval habosra kikeverünk, majd a kihűlt tésztára kenjük. Így szólt a recept eredetileg. Én azonban, mivel nem bízok a nyers tojásban manapság, gőz fölött habosra vertem a cukorral, majd mikor kihűlt, akkor kevertem tovább a margarinnal és a rummal habos krémmé. Biztos, ami biztos alapon, így nem lesz benne nyers tojás.
Utolsó lépésként a tetejére kerülő habot készítsük el. Vízgőzön verjük fel a maradék 3 tojás fehérjét a többi hozzávalóval, amikor már jó kemény vegyük le a gőzről, hagyjuk hűlni és kenjük a sütemény tetejére.
Várjunk amíg az egész süti teljesen áthűl, majd ízlésünk szerint szeleteljük és fogyasztható is.
Tálaláskor reszelhetünk a tetejére csokit (amit én elfelejtettem megtenni...).
nagyon tetszik, jó kis recept.a barackdzsem mindenhez isteni...ezért kell most sokat elraktározni, mert itt a szezonja :) Nekem ez a recept vált be amit itt találtam http://glurl.co/barackos , küldöm Nektek is, hajrá, szorgoskodjunk
VálaszTörlés