Hozzávalók:
7 darab tojás
7 evőkanál cukor
7 púpozott evőkanál finomliszt
5 evőkanál tej
2 evőkanál étolaj
1 csomag sütőpor
csipet só
csokiszósz (maradék húsvéti csokitojás, csokinyúl, csokimikulás is kiváló)
Elkészítése:
Sütni kell először egy egyszerű piskótát. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet, a sütőport, a tejet és az olajat. A masszába óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot, majd a masszát egy nagyjából 35*25 cm-es tepsibe öntjük, amit előtte kibélelünk sütőpapírral és 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A kész piskótát hagyjuk kihűlni, majd leszélezzük és nagyjából 5*5 cm-es darabokra vágjuk.
A sütemény fő alkotóeleme a csokiszósz. A legegyszerűbb módon úgy készíthetünk csokiszószt, hogy maradék csokimikulásokat, csokinyulakat, csokitojásokat egy lábasban néhány deci tejjel lassú tűzön felolvasztunk egy evőkanál étolaj társaságában. Sűrűn folyós állagú legyen. Ha ilyen csokifiguráink nem állnak rendelkezésre, akkor rendes táblás csoki, tortabevonó is kiváló, sőt, cukorból, kakaóból és vízből is főzhetünk szószt kevés vajjal. A lényeg, hogy elegendő mennyiségű és kellően folyós szósz legyen, hogy a piskótadarabokat alaposan bevonhassuk vele.
A piskótadarabokat a csokiszószba forgatjuk, majd gazdagon meghempergetjük a kókuszreszelékben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése