Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2015. október 25., vasárnap

Malachús krumplival

Ennyire egyszerű. A legjobb páros. Egyszerűen és gyorsan elkészül, a malacbőr nagyon finom ropogós. Laktató fogás egy hűvös délutánra, a kerti munkából a meleg lakásba visszatérve, esetleg egy pohárka rozéval.

Hozzávalók (4 személyre):

1,5 kg malackaraj (csontozva, egyben)
krumpli (személyenként egy nagyobb szem)
víz, étolaj, olívaolaj, só, bors, sültkrumpli fűszer, ketchup, mustár, Worcesterhire szósz, chili szósz

Elkészítése:

A malackaraj bőrét nagyon éles késsel (vagy tapétavágó pengével) sekélyen bevágjuk, inkább megkarcoljuk. Megkenjük kevés olívaolajjal, sózzuk, tekerünk rá friss borsot, majd egy megfelelő méretű tepsiben, amibe öntünk még kevés vizet betoljuk a 190 °C-os (alsó-felső sütés) sütőbe és egy óra alatt puhára sütjük, majd grill fokozaton (grill+légkeverés) nagyjából 20 perc alatt a bőrét szép ropogósra sütjük. Sülés közben néhányszor a pecsenyelével óvatosan meglocsolgatjuk.

A húst kivesszük a tepsiből és pihentetjük, a visszamaradt pecsenyeléhez adunk pár evőkanál ketchupot, mustárt, Worcesterhire szószt és kevés chili szószt. Alaposan összekeverjük, egyet rottyintunk rajta és kész.

A krumplit ízlés szerint felvágjuk, majd bő forró étolajban kisütjük. Amikor az összes krumpli megsül, akkor szórjuk csak meg sültkrumpli fűszerkeverékkel, hogy ropogós maradjon (ha ez nincs, só is megfelelő).

A húst ízlésünk szerint felszeleteljük (recés élő késsel lesz a legkönnyebb) és ehetünk.

Kerülhet mellé krumplipüré, párolt rizs, ízlésünk szerint.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...