Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2015. december 23., szerda

Egyszerű csokoládé souflé

A sós változat után most egy édes. Egyszerű receptet kerestem, így találtam rá az interneten erre, amire azt írták, hogy Gordon Ramsay-től származik. A név kulcs volt a sikerhez, így könnyű szívvel kezdtem hozzá. Úgy lett. Egyszerű recept, mennyei végeredmény. Tömény csokis kényeztetés, habkönnyű, paplanszerű külső rész, középen csokoládéfolyam. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók (2 adag):

5 dkg vaj (+ kevés vaj a formák kikenéséhez)
2 teáskanál natúr kakaópor
5 dkg jó minőségű étcsokoládé
1 egész tojás
1 tojás sárgája
6 dkg cukor
5 dkg finomliszt

valamint 2 speciális sütőforma

Elkészítése:

A formákat alaposan kikenjük vajjal és a natúr kakaóporral átforgatjuk. Pereméig vonja be a vaj és a kakaó. Ha ez megvan, gyújtsuk be a sütőt 180 °C-ra légkeveréssel, majd kezdhetünk.

A vajat és a csokit tegyük fel vízgőzre és olvasszuk össze. Ha megolvadt és egyneművé kevertük, tegyük félre kicsit, hogy hűljön. Az egész tojást a tojás sárgájával és a cukorral alaposan verjük fel, amíg szépen kifehéredik és besűrűsödik. Ez a cukros tojáshab fogja meghatározni édességünk minőségét, így talán ez a legfontosabb lépés, szánjuk rá az időt. Ha megvagyunk a tojáshabbal, mehet bele az olvasztott csoki, de innentől kezdve ne durvuljunk, csak finoman dolgozzuk össze a hozzávalókat. Ha összedolgoztuk, szitáljuk bele a lisztet, forgassuk össze és készen is vagyunk. Az eredményt óvatosan merjük át az előkészített formákba, tegyük teljesen tele a formákat, majd mehet a már forró sütőbe 12 percre.

Ha az idő eltelt, vegyük ki (de nagyon óvatosan, mert nagyon forró) és várjunk vele pár percet, mert a belseje tűzforró. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral és arassuk le a babérokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...