Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2016. január 23., szombat

Pizzás csavart puff - avagy pizzavirág

Micsoda elnevezés, de mi legyen? Az interneten terjednek különféle pár perces videók, amelyek mindenféle kreatív ötletet mutatnak be különféle egyszerű ételek újragondolására. Ez a finomság is egy ilyen pár perces videó alapján készült el reggelire, forrás a "Tasty" nevű facebook oldal. Pár perc alatt, egyszerűen, gyorsan. Nagyon finom, variálható, akár reggelire, akár vacsorára, de ha vendégek esnek be az ajtón, akkor is. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók (2 személyre):

1 csomag előre kinyújtott leveles-vajas tészta (könnyebb vele dolgozni)
paradicsom/pizza szósz, ízlésünknek megfelelően (akár házilag is készülhet)
jó adag reszelt sajt (ízlésünk szerint)
pár szelet sonka (elmaradhat)
1 kisebb tojás

Elkészítése:

A sütőt kapcsoljuk be 190 °C-ra, mire felmelegszik, sülhet is a finomság.

A tésztánkból két egyforma méretű korongot kell kivágni. Esetemben egy 275 gr-os előre kinyújtott leveles-vajas tésztából két darab 20 cm átmérőjű korong jött ki. Ha legközelebb készítem, inkább két zacskó tésztát veszek, mert ha nagyobb méretű, akkor a csavarások jobban fognak sikerülni és szebb lesz az eredmény. De most ez van. Tehát ha kivágtuk a korongokat, akkor az egyiket megkenjük vastagon a szószunkkal, majd fektetünk rá pár szelet sonkát, megszórjuk vastagon reszelt sajttal, majd rátesszük a másik korongot és lenyomkodjuk. Kijelöljük a szépségünk közepét, majd középre helyezünk egy kisebb átmérőjű korong alakú dolgot, amely a felvágás során mérceként szolgál, hogy ne vágjuk át teljesen, egyben maradjon az egész. Mivel kisebb volt az egész művem, így én egy üdítőital kupakját raktam be középre, ha nagyobb, akkor egy kisebb átmérőjű pohár is szóba jöhet. Ezt követően cikkekre vágjuk a tésztát, majd az egyes cikkeket párszor megcsavarjuk. Mivel középen nem vágtuk át, így egy egységet képez majd az egész a végén. Olyan lesz, mint egy virág. Pizzavirág. Ha kész a művünk, amit az egyszerűség kedvéért azon a sütőpapíron készítünk, amin megsütjük, akkor mehet is a meleg sütőbe, ahol 15 perc alatt megsütjük (ha ropogósabban, barnábban szeretjük, lehet 20-25 percig is süthetjük, de nehogy elégjen).

Ha készen van, óvatosan áthúzzuk egy tányérra és fogyasztható.










Tipp: a maradék, leeső tésztadarabokból készítsünk apró falatkákat, kenjük meg tojással, szórjuk meg szezámmaggal és süssük meg. Finom rágcsa lesz belőle.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...