... avagy spenótos nudli. Néhány hozzávalóból kiváló étel és miközben eszem rájövök, hogy a végén még megszeretem a spenótot. Hasonló a felismerés, mikor rájöttem, hogy már szeretem a töklotyót vagy a lencsefőzeléket. Alapvetően inkább húsevőnek tartom magam, mint zöldségevőnek, de mostanában kevesebb a hús és több a zöldség és jelentem, így is életben lehet maradni. Jön a tavasz, jönnek a friss zöldségek, így zöldségre fel!
Hozzávalók (2-4 személyre, étvágytól függően):
500 gr parajpüré (esetemben gyorsfagyasztott)
3 nagyobb szem krumpli, melyet héjában megfőzünk
4 dl tejszín
1 dl víz
3 ducibb gerezd fokhagyma
finomliszt
olívaolaj
só, bors
Elkészítése:
A gnocchi elkészítése megtalálható a blogon. A parajszósz elkészítése még ennél is egyszerűbb. A kiengedett parajt alaposan kinyomkodjuk, a felesleges vizet eltávolítjuk belőle. Kevés olívaolajat meglangyosítunk, rátesszük a reszelt fokhagymát, pár percig forgatjuk, majd mehet rá a paraj. Átforgatjuk, felöntjük a tejszínnel és pici vízzel, majd beforraljuk. Közben sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. A mártásba aztán mehet a kifőtt gnocchi és készen is vagyunk.
Tálaláskor ízlés szerint megszórhatjuk reszelt sajttal (esetemben füstölt sajt és egyszerű trappista keveréke).
Ennyi az egész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése