Összes oldalmegjelenítés

2016. március 18., péntek

Parajos gnocchi

... avagy spenótos nudli. Néhány hozzávalóból kiváló étel és miközben eszem rájövök, hogy a végén még megszeretem a spenótot. Hasonló a felismerés, mikor rájöttem, hogy már szeretem a töklotyót vagy a lencsefőzeléket. Alapvetően inkább húsevőnek tartom magam, mint zöldségevőnek, de mostanában kevesebb a hús és több a zöldség és jelentem, így is életben lehet maradni. Jön a tavasz, jönnek a friss zöldségek, így zöldségre fel!

Hozzávalók (2-4 személyre, étvágytól függően):

500 gr parajpüré (esetemben gyorsfagyasztott)
3 nagyobb szem krumpli, melyet héjában megfőzünk
4 dl tejszín
1 dl víz
3 ducibb gerezd fokhagyma
finomliszt 
olívaolaj
só, bors

Elkészítése:

A gnocchi elkészítése megtalálható a blogon. A parajszósz elkészítése még ennél is egyszerűbb. A kiengedett parajt alaposan kinyomkodjuk, a felesleges vizet eltávolítjuk belőle. Kevés olívaolajat meglangyosítunk, rátesszük a reszelt fokhagymát, pár percig forgatjuk, majd mehet rá a paraj. Átforgatjuk, felöntjük a tejszínnel és pici vízzel, majd beforraljuk. Közben sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. A mártásba aztán mehet a kifőtt gnocchi és készen is vagyunk.

Tálaláskor ízlés szerint megszórhatjuk reszelt sajttal (esetemben füstölt sajt és egyszerű trappista keveréke).

Ennyi az egész.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...