Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2016. április 13., szerda

Savanyú csípős leves egyszerűen

Ha kínaiban járok, akkor sosem hagyom ki a savanyú csípős levest. Első emlékem erről az ételről, hogy nem mertem mindent megenni, amit a tányérban találtam, mert akkor még nem tudtam mi az és lehetett ezt-azt hallani arról, hogy miket meg nem esznek Kínában. Ez a bizonyos dolog a fafülgomba volt, ami egy fekete lebernyegként terült el előttem és nem volt csábító. Aztán megtudtam mi volt az és utána már nem okozott gondot, sőt. A kínai konyha csak ajánlható mindenkinek, mert nagyon színes, finom és laktató. Ez a leves biztosan nem autentikus így, de ízében, illatában, küllemében hasonlít a nagy testvérre, ráadásul pillanatok alatt készen van.

Hozzávalók (úgy 4 személyre)

25 dkg fagyasztott vegyes kínai zöldség mix, amiben valóban minden van a bambuszrügytől a fafülgombáig (kiváló termékek kaphatóak már)
1 dl szójaszósz
pici csípős chili olaj (vagy Erős Pista, esetleg hegyes erős paprika vagy chili szósz)
pici Worcesterhire szósz
pici ecet 
pici cukor
1,5 dl édes chili szósz (készen kapható)
étkezési keményítő
víz
ízlés szerint tofu

Elkészítése:

A zöldségeket egy megfelelő méretű fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi és feltesszük a tűzre. Megízesítjük a felsorolt ízesítőkkel, mindenből csak keveset tegyünk elsőre, hogy az ízét később még beállíthassuk, korrigálhassuk, kivéve a szójaszószt és az édes chili szószt, mert az attitűdjét ezek adják meg az ételnek. Sózni nem kell.

Addig forraljuk, míg a zöldségek megpuhulnak (de nem esnek szét, kicsit ress marad az állaguk). Ekkor mehet a kóstolás, hogy a keresett ízt beállíthassuk, majd kevés étkezési keményítőt elkeverünk vízzel és ezzel sűrítjük az ételt úgy, hogy kissé folyós, nyúlós állagú legyen. A tofut a végén tesszük csak bele nagyobb darabokra vágva, nehogy szétessen.

Ennyi az egész, 15 perc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...