Összes oldalmegjelenítés

2016. október 12., szerda

Recefice jégműhely - fagyi kreatívan

Roppant nagy gasztronómiai öröm ért, ha érhet ilyen valakit, első sorban egyelőre még nem a szó tapasztalati oldaláról megközelítve. Puszta véletlenségből megtudtam, hogy az egyébként is kedves nagyközség, a borairól híres Etyek micsoda gyöngyszemet rejt! Olyat, hogy azonnal úgy gondoltam ezt el kell mondanom országnak-világnak (na jó, csak a blog olvasóinak).
Szóval Etyeken van a "RECEFICE JÉGMŰHELY", csupa nagy betűvel, ahol olyat alkotnak, hogy már a gondolata is örömmel tölti el az embert.
Van tehát ez a kézműves terméket előállító csapat, amit egy régi ismerősöm és barátnője babusgat és úgy gondoltam, hogy muszáj egy bejegyzést írnom róluk. Fagyit készítenek szőlőből mindenféle varázslattal kombinálva. De ahelyett, hogy buta okoskodásnak tűnő dolgokat kezdjek el írni, kaptam tőlük bemutatkozó anyagot, amit lelkesen megosztok most. Szóval...

"A több száz éves nemes szőlőfajok és a borászok egész éves munkájának egy olyan különleges lenyomatát őrzi meg ez a fagylalt amelynek élvezete ezidáig csak keveseknek adatott meg. Az eszenciák összességéből a megfagyasztott pillanatnak hála semmi nem hiányzik. A gondosan kézzel válogatott és mosott szemek a prémium minőségű olasz alapanyagok és a modern technológia keverékéből egy olyan különleges műalkotás született amelyet tiszta szívből ajánlunk gyereknek,felnőttnek, annak aki szereti a bort és annak is aki nem.

Három évvel ezelőtt egy újbor kóstoló után kezdett foglalkoztatni a kérdés, hogy hogyan lehet azt a különleges ízt „konzerválni”, hogy minél többen élvezhessük, akár egész évben.

Szerencsére akkor találkoztam egy nagyon ügyes cukrásszal, akinek a cukrászdájában egy felejthetetlen, kiváló minőségű eper fagylaltot kóstoltam. Innen már nem volt nehéz kitalálni, hogy miként lehet az ízeket konzerválni. Még abban az évben elkészítettük az első „cserszegi fűszeres” szőlő fagyit. Nagyon nagy sikere volt.

Minden Etyeki Piknikre készítünk a friss szüretből fagylaltot, több ízben. Olyan neves borász(at)okkal dolgozunk együtt, mint Orosz Gyula, Rókusfalvy Pál, Hernyák László, Vida Péter, Bott Frigyes, Anonym pince Szövényi Áron, Nádas Borműhely, Angyal borház, Mokos pince, Degenfeld szőlőbirtok, Bolyki János."


Küldetésük: "Varázslatos módon megfagyasztjuk az időt, hogy kristály formájában átadhassuk neked a szüret eszenciáját!"


Elérhetőségeik:

- facebook oldaluk: Recefice Jégműhely
- internet: www.recefice.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...