Összes oldalmegjelenítés

2016. október 16., vasárnap

Bruschetta

Pár hozzávaló, néhány perc és egy nagyon finom reggeli rittyenthető az asztalra. Puccos olasz neve ellenére, ez egy egyszerű pirítós fokhagymával és paradicsommal. De azért kell az olasz csavar bele, amitől tényleg több lesz egy egyszerű fokhagymás pirítósnál. Szeretem az ilyen egyszerű dolgokat, mert az, ami. És úgy jó, ahogy van.

Hozzávalók (2-4 fő részére): 

1 egész ciabatta (már sok helyen beszerezhető hosszúkás olasz kenyérféle)
2 nagyobb érett paradicsom
2 dundi gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, frissen őrölt bors, bazsalikom (esetemben szárított)

Elkészítése:

A ciabattát harapható vastagságú szeletekre vágjuk, olívaolajjal gyengéden meglocsolgatjuk, majd egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk. Ha van bordázott aljú grillserpenyőnk (esetleg grillezünk és forró éppen a grill), akkor megsüthetjük úgy is, így a grillrácstól szép mintát kapnak a szeletkék.

Míg a kenyér készül, vágjuk fel a paradicsomot apró darabokra. Ha a kenyérszeletek elkészültek, akkor bedörzsöljük alaposan a fokhagymával, rákerül az aprított paradicsom, gyengéd sózás, borsozás, kevés bazsalikom és fogyasztható is.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...