Az interneten kering egy recept, amely annyira egyszerűnek és gusztának látszott, hogy gyorsan kipróbáltam. Reggelire, vacsorára tökéletes, hamar elkészül, laktató és kedvünkre variálható. Nagy előnye még, hogy eltüntethetőek a maradékok a hűtőből...
Hozzávalók (2 személyre):
4 egész tojás
1 szál újhagyma (vagy amilyen hagyma van otthon)
1 darab kaliforniai (pritamin, kápia) paprika, paradicsom
ízlés szerint egy darab kolbász, szalonna, sonka, bármi, amit kívánunk
olívaolaj
só, bors, pirospaprika
1 főzésálló, vastagabb, zárható nylon tasak
valamint: egy akkora fazék, amelybe a zacskó kényelmesen belefér.
Elkészítése:
A -biztosan hőálló- nylon zacskóba öntünk egy pár evőkanál olívaolajat, majd elnyomkodjuk, hogy mindenhová jusson.
Beleütjük a tojásokat, a felaprított tetszőleges hozzávalókat (a kolbászt, szalonnát, sonkát érdemes kicsit átsütni), sózzuk, tekerünk rá egy kis borsot, majd a kezünkkel egy kicsit "átmasszírozzuk" a tartalmát, hogy ne egészben legyen benne a tojás és elkeveredjen minden. Lezárjuk a zacskót és forrásban lévő vízbe csúsztatjuk, ahol 10-15 percig sütjük (ízlés szerint).
Ha átfőtt, kicsúsztatjuk a zacskóból, egyben, vagy nagyobb darabokra vágva tálaljuk. Tálaláskor meghintjük kevés fűszerpaprikával.
Ennyi az egész. Érdemes kipróbálni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése