Összes oldalmegjelenítés

2017. január 22., vasárnap

Sablé - süti, kávé mellé

Kis kedvesség a kávé mellé, ez a ropogós, vaníliás keksz. Néhány hozzávalóból hamar elkészül, eltartható. Nyugalom, kávé és egy falat süti a kávé mellé. Érdemes kipróbálni.
A recept több helyen is megtalálható az interneten, én ez alapján sütöttem, pici módosítással.

Hozzávalók:

225 gr puha vaj
100 g porcukor
1/2 teáskanál vaníliakivonat vagy fél vaníliarúd kikapart belseje, ezek hiányában 1 tasak vaníliás cukor
1/4 teáskanál só
320 g finomliszt

Elkészítése:

A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a többi ízesítőt, majd a lisztet és egynemű tésztává gyúrjuk. Picit pihentetjük a hűtőben, ha a vaj nagyon ellágyulna a kezünk melegétől.

A kész tésztát lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, majd spéci sablé-kiszúróval kiszaggatjuk és a 180 °C-ra előmelegített légkeveréses sütőben addig sütjük, míg aranybarna színt kap, ami pár perc alatt megtörténik.

Ha kihűlt, dobozban eltartható, a kávé lefőzésekor egyet a csészére biggyesztünk, vagy egymásba illesztünk kettőt és a csésze mellé helyezzük. Ahogy tetszik...

Egyszerű, gyors, finom és mutatós.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...