Az eper után megjelent a málna, ami harsány színével valami nagyon finom, kényeztető édességre inspirálhatja az embert. Pár hozzávaló, néhány perc és felejthetetlen élményben lesz részünk, ha elkészítjük ezt a mákos finomságot málnavelővel. Hogy milyen a mák a málnával? Fantasztikus. Érdemes kipróbálni, hogy megtudja mindenki...
Hozzávalók:
20 dkg fehér csokoládé
2 dl zsíros tejszín
25 dkg mascarpone
15 dkg darált mák
2 evőkanál porcukor
50 dkg málna
5 dkg kristálycukor
pár korty juharszirup
Elkészítése:
A málnavelőhöz a kristálycukrot feltesszük a tűzre egy gyorsforralóban és karamellizáljuk, majd mehet rá a málna. 15 percig nagy tűzön forraljuk, majd szitán áttörjük. Mehet bele egy kis juharszirup, majd visszatesszük a tűzre és redukáljuk, még kb 15 percig kis lángon főzzük, a végén leturmixoljuk (rúdmixerrel lezúzzuk). A kész gyümölcsvelőt lehűtjük.
A fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, a tejszínt egy kanál porcukorral kemény habbá verjük, a mascarponét egy kanál porcukorral alaposan kikeverjük, majd a mákot beleforgatjuk a csokiba, összedolgozzuk a mascarponéval és óvatosan eldolgozzuk benne a kemény habbá vert tejszínt is. Az elkészült krémet, amely így még eléggé folyós, alaposan lehűtjük. A végeredmény ránézésre olyan lesz, mintha fagyi lenne.
Tálaláskor a mákos krémből a tányérra teszünk néhány kanállal, majd a málnavelővel gazdagon meglocsoljuk.
Ennyi az egész. Nehéz abbahagyni, csak enné az ember...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése