Olyan szerencsém van az idén, hogy nagyon finom görögdinnyéket sikerült eddig kifognom. Nem csak finomak, de a húsuk is nagyon finom ress, kiváló hűsítő ebben a melegben. A megszokott
ízektől eltérően azonban sós fetával kevertem össze és nagyon finom, könnyű saláta lett belőle, amit meglepő módon a gyerekeim is szívesen fogyasztottak. Néhány hozzávaló és kész a könnyed, nyári finomság, akár grillezéshez is, vagy csak úgy, aki a melegben nem kívánja annyira az ételt.
Hozzávalók:
görögdinnye (tisztítva, magozva)
feta (vagy hasonló jellegű sós sajt)
muskotályzsálya levél
kapribogyó
olívaolaj
Elkészítése:
A tisztított magozott dinnyét tetszőleges formájú, falatnyi darabokra vágjuk, a sajtot nagyjából hasonló méretűre (a dinnye-sajt arány körülbelül 60:40 %). Egy tányéron a felcsíkozott muskotályzsálya levelekkel és a kapribogyóval elrendezzük, majd olívaolajjal meglocsolgatjuk.
Hidegen tálaljuk.
Ennyi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése