
Hozzávalók:
Görögdinnye húsa (magozva, tisztítva, nagyjából 60-70 dkg)
Natúr görög joghurt (a nagy poharas kiszereléssel)
1 evőkanál rózsavíz
2 evőkanál juharszirup
csipet só
menta, lime
Elkészítése:
A tisztított és magozott görögdinnye húsát a joghurttal, csipet sóval, egy lime levével, a rózsavízzel és a juharsziruppal alaposan leturmixoljuk, majd átszűrjük. Fontos, hogy görög joghurt legyen, mert az jó minőségű, krémes, nem csak savó az egész.
Tányérba téve (hidegen tálalva) megszórjuk a lime reszelt héjával, felvágott mentalevelekkel és kisebb darabokra vágott dinnyedarabokkal.
Finom, sűrű, krémes leves. Ha a gyümölcslevest már unjuk, kiváló alternatíva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése