Ezeken a borongós napokon igazán üdítő ez az élénk színű leves. Azoknak is ajánlható, akik nem szeretik a sütőtököt, mert így elkészítve egy másik oldalát mutatja meg ez a zöldség, amely miatt érdemes kísérletezni és új ízeket kipróbálni. Nagyszerűsége az egyszerűségében van.
Hozzávalók:
1 kisebb kanadai sütőtök
zöldség alaplé (vagy víz)
só, bors
chilis napraforgómag
,
Elkészítése:
A sütőtököt feldaraboljuk, kimagozzuk, majd 160 °C-os sütőben egy óra alatt puhára sütjük. Héjától megfosztjuk, majd turmixoljuk. Zöldség alaplével beállítjuk a leves sűrűségét, kevés borssal fűszerezzük, sóval beállítjuk az ízét. Tálaláskor megszórjuk chilis napraforgómaggal (vagy pirított tökmaggal, ízlés szerint).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése