Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2018. március 4., vasárnap

Lila burgonya velouté, csirkemell royal és csicsóka chips


A helyi zöldségesnél fedeztem fel, hogy beszerzett pár különleges zöldséget, ami inspirációt adott ahhoz, hogy a korábban elkészített ételeket még változatosabban készítsem el. Volt például lila krumpli. Fura lehet először, ha mondjuk a krumplipüré lila színben pompázva kerül az asztalra, vagy a krumplisalátánk is színes, de csak elsőre fura. Az íze remek és az internet szerint roppant egészséges zöldség, a színével pedig meg lehet barátkozni. Szóval ez az étel szép színekben pompázik és azt gondolhatnánk, hogy bonyolult elkészíteni. Pedig alig pár hozzávalóból, egyszerűen elkészíthető, és az eredmény leírhatatlan.


Hozzávalók (4 személyre):

1 egész bőr nélküli csirkemell filé
3 tojás
2 dl zsíros tejszín
4 közepes szem lila burgonya
2 darab csicsóka
étolaj
só, bors, rozmaring

Elkészítése:

A csicsókát hajszálvékonyra szeljük, majd enyhén sós vízben egy percig blansírozzuk, leszűrjük, lecsepegtetjük, leszárogatjuk. Tálalás előtt pár perccel bő forró olajban kisütjük.

A csirkemellet 1 dl tejszínnel és az egész tojásokkal leturmixoljuk (Thermomix géppel homogenizáljuk, ha van ilyen gépünk). Szép, sima, homogén állagú legyen. Sóval, borssal és rozmaringgal fűszerezzük.
A kész masszát egy kiterített Folpack lapra helyezzük, amelyet előtte gyengéden beolajoztunk, majd felcsavarjuk, hosszú, egyenletes rudat formázva, a végeit elkötjük. A kész csomagot 120 °C-os gőzben egy órán keresztül gőzöljük (Thermomix gőzölő feltéttel, ha ez nincs, akkor a tűzhelybe forrásban lévő vizet teszünk egy megfelelő edénybe, majd 120 °C-ra állítjuk a hőfokot alsó-felső sütésen). A csomagunk szépen átgőzölődik, tálalás előtt másfél ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.

A lila krumplit meghámozzuk majd sós vízben megfőzzük. A vizet leöntjük, de nem dobjuk ki. A krumplit rúdmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a tejszínt, illetve a főzővízből annyit, hogy sűrű palacsintatészta állagú mártást kapjunk, pici borssal fűszerezzük.

Tálaláskor a tányér közepére öntjük a lila burgonya mártást, a közepére kerül egy vastag szelet csirkemell royal és pár darab chips.

Az íz és a szín kedvéért petrezselymet, fokhagymát és olívaolajat leturmixolunk és ezzel meglöttyintjük a húst.

Ennyi. Egyszerű és finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...