Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2018. március 18., vasárnap

Őzbélszín és vargányás millefeuille

Gyakrabban kellene vadhúst fogyasztani, pont úgy mint halat, mert a vadhús egészséges húsféle. Aki teheti és hozzájut, fogyassza bátran. Nagyon sokféle étel készíthető a különböző vadakból a madaraktól az emlősökig (tudom, hogy az őz például cuki, de finom is... és aznap ne nézzük meg a Bambit a tévében).Ezúttal az őz legnemesebb részéből, a bélszínből készítettem valamit, leírhatatlanul omlós és finom volt.

Hozzávalók (2 személyre):

1 csomag leveles vajas tészta
2 db őzbélszín
1,5 dl tejszín
15 dkg vargánya (ha szárított, beáztatjuk)
10 dkg áfonya
cukor
étkezési keményítő
só, bors, kakukkfű
vaj
étolaj

Elkészítése:

A húst előkészítjük, valamennyi inas részét alaposan eltávolítunk, majd 5 %-os sóoldatba helyezzük egy órára. Ezt követően szorosan egy darab folpack fóliába csavarjuk néhány szem borókabogyó társaságában, amivel elérhetjük, hogy a hús teljes egészében ugyan olyan vastag legyen. Ezt követően vákuumzacskóba rakjuk, majd 65 °C-on 30 percre a sou-vide kádba rakjuk (ennek hiányában a sütőben gőzt képezünk és fél órát a gőzben hagyjuk).
Ha elkészült, akkor kicsomagoljuk a húst, a zacskóban lévő szaftot a tűzhelyre tesszük, beforraljuk, vajat dobunk bele, borókabogyóval fűszerezzük.
A húst leszárítjuk és kevés étolajon, magas hőmérsékleten a húst körbepirítjuk, hogy szép színe legyen. Tálaláskor hosszában kettévágjuk, így kerül majd a tányérra.

A millefeuil a blogon itt található (a tészta előkészítése). Jelen esetben 4*7 cm-es lapokat készítünk.
A gombát kevés olajon, magas hőfokon lepirítunk, sózzuk, borsozzuk, kevés kakukkfüvet adunk hozzá, majd leturmixoljuk, a cél egy nagyon finom, bársonyos gombakrém. A tejszín felverjük, majd a gombakrémmel óvatosan összeforgatjuk, majd a kisült lapok közé töltjük (pár percig hagyjuk hűlni, mert elfolyik a gombakrém).
Kevés cukrot és vizet karamellizálunk, rászórjuk az áfonyát, pár percig forraljuk, majd étkezési keményítővel bekötjük.

Tálaláskor a vargányahabos millefeuille mellé kerül a bélszín és az áfonya.

Dekorációs céllal paprikakrém és fokhagymás petrezselymes olaj került még a tányérra. A paprikakrémhez a paprika héját megégetjük, lehúzzuk, egy pici sóval leturmixoljuk. A fokhagymás petrezselymes olajhoz olívaolajat, egy gerezd fokhagymát és egy csokor petrezselymet leturmixolunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...