Lassan vége a meggyszezonnak. Szörp, lekvár, leves, mártás hús mellé, sok arca van ennek a gyümölcsnek is. Mos egy kis kacsamáj készült meggyel, a változatosság kedvéért...
Hozzávalók (/fő):
2 szelet kacsamáj
egy marék meggy
egy szelet kenyér
kevés száraz vörösbor
pár szál snidling
friss rozmaring
friss majoranna hajtás
vaj
só, bors, kardamom, cukor
Elkészítése:
Pici cukrot szórunk egy edény aljára, majd bekapcsoljuk a tüzet és karamellizáljuk. Rádobjuk a meggyet, egy kevés vörösbort, pici vizet és főzni kezdjük. A levét szépen kiengedi, fűszerezzük pár szem zöld kardamommal, szemes feketeborssal, egy ágacska friss rozmaringgal. Főzzük, közben a meggyszemeket nyomkodjuk, hogy minél jobban kidobja a levét. Leszűrjük, a visszamaradt folyadékot redukáljuk, majd teszünk rá egy diónyi vajat. Az eredmény egy sűrű meggymártás.
Egy szelet (szikkadt) kenyér közepéből pogácsaszaggatóval kinyomunk egy karikát, majd pici kacsazsíron gyöngéden megpirítjuk.
A kacsamáj szeleteket közepes lángon mindkét felén megpirítjuk (vigyázva, hogy nehogy túlsüljön). Sózzuk és tekerünk rá egy kis friss borsot.
Tálalható is az étel, ami húsz percet vett igénybe.
A tányérra tesszük a pirított kenyeret, ráhelyezzük a kacsamájszeleteket, meglocsolgatjuk a szósszal, megszórjuk az aprított snidlinggel és friss majoranna hajtásokkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése