Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2022. április 2., szombat

Sertésszűz baconbe tekerve petrezselymes krumplival

Megint hús krumplival. Pár perc alatt elkészül, de nem kell órákat a konyhában időzni (főleg, ha előkészülünk előző nap a másnapi ebédre) és ha nem sütjük túl a húst, akkor igazán mennyei élményben lesz részünk bő negyed óra alatt. 


Hozzávalók (4-6 személyre, étvágytól függően):

1 jó nagy (vagy 2 kisebb) egész szűzpecsenye

1 csomag szeletelt füstölt bacon

4 nagyobb szem krumpli

1 nagy csokor petrezselyem zöldje

sóoldat, bors, étolaj

egy kis jus a fagyasztóból (szerencsére még volt)


Elkészítése:

A krumplit megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk, majd kevés étolajon pirítjuk. Ha mindenhol körben szépen megpirult, akkor felöntjük egy kevés vízzel (vagy alaplével, húslevessel) és fedő alatt puhára pároljuk. A végén utána sózzuk, tekerünk rá kevés friss borsot, majd a legvégén megszórjuk az aprított petrezselyemlevéllel. Könnyen melegíthető köret.

A húst lehártyázzuk, vastagabb szeletekre vágjuk (2-4 cm), majd 3-4 %-os sóoldatban áztatjuk pár órát. Sütés előtt a húst szobahőmérsékleten tartjuk, betekerjük egy-egy bacon csíkba (fogvájóval rögzítjük), majd egy felmelegített serpenyőben kérget sütünk rá kevés étolajon, betoljuk a 170 °C-os sütőbe és 6-10 perc alatt készre sütjük. A húst megnyomkodjuk és ha nem süllyed bele az ujjunk, akkor jó. Nem szabad túlsütni, kiszárítani, mert élvezhetetlen lesz.

Tálaláskor mehet a tányérra a krumpli, rá a hús és megöntözzük egy kis jus-vel.


Tipp: ha a húst sóoldatba áztatjuk legalább 3-4 órán keresztül (de egy éjszakára is jó), akkor nem kell a főzés során már sózni. Ha valaki sótlanabbul eszik, akkor elég az 1-2 %-os sóoldat, ha sósan, akkor 4-5 %-os is lehet, tapasztalat útján beáll mindenkinek a szája ízére, érdemes kipróbálni, mert az egész húsdarab ízes lesz, nem csak kívülről.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...