Hozzávalók (személyenként):
1 db camembert korong
1 nagy marék vegyes saláta
olívaolaj
citromlé
só
bors
Elkészítése:
Egy serpenyőt közepes lángon felmelegítünk, ne legyen túl forró. Pár csepp olívaolajon elkezdjük a natúr camembert sütését, mindkét oldalán addig sütjük, amíg szép színt kap, addigra a belseje ellágyul, az íze átalakul (azok, akik nem szeretik ennek a penészes sajtnak az ízvilágát, meglepődve tapasztalják majd, hogy micsoda ízváltozás áll be).
Míg a sajt sül, a friss, ízlésünknek megfelelő salátát megmossuk, megszárítjuk, majd az olívaolaj-citromlé-pici só-pár tekerés friss bors alaposan összerázott emulziójával meglocsolgatjuk.
Tálalásnál egy marék saláta, tetejére a sült sajt és kész. 10 perc.
Érdemes próbálkozni és mindig kipróbálni valami újat...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése