Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2022. július 2., szombat

Narancsvirágos levendula és lime-menta-citromfű szörp

Ebben a forróságban inkább könnyedebb ételekre vágyik az ember és sok folyadékra. Mehetnek a különböző hideg gyümölcslevesek, egyszerű grillhúsok könnyű köretekkel és finom házi szörpök, limonádék. Ebben is, mint az ételekben a fantáziánkra és ízlésünkre hagyatkozva indulhat a kísérletezés. Az a jó benne, hogy nagyon sok a variációs lehetőség, könnyű elkészíteni és tudhatjuk, hogy mit iszunk tartósítószer, állományjavító, mesterséges aromák és színezékek nélkül. Induljon a kísérlet! Szörpre fel!

Hozzávalók:

narancsvirágos levendula:

1 liter víz

0,75 dkg cukor

1 marék narancsvirág (szárítva kapható csodás fűszer)

1 nagy marék friss levendula virág

4-5 citrom leve


lime-menta-citromfű:

1 liter víz

0,75 dkg cukor

egy nagy csokor friss menta

egy nagy csokor friss citromfű

legalább 5 lime leve


Elkészítése:

A cukorból és a vízből szirupot főzünk, nem kell nagyon sokáig főzni, látni fogjuk, ahogy mélyül a színe és szirupossá válik az állaga.

Ha kész a szirup, lekapcsoljuk a lángot és mehetnek bele a friss ízesítők. Kóstoljuk meg, akkor jó, ha édes és savanykás is egyszerre, ne csak a szirup ízét érezzük, mert túl édesen nem lesz finom, kóstolás során tudunk korrigálni az ízén, de a plusz ízeket még ne keressük, mert azok másnapra fognak előjönni. Hagyjuk a levet kihűlni, majd egy napot hűtőben tároljuk, másnap átszűrjük és készen is van. Hideg szódával hígítva csodálatos élmény.

További ízekkel is érdemes kísérletezni, kiváló alapanyag a gyömbér, csillagánizs, zsálya, grapefruit, narancs, áfonya, gránátalma. Számtalan variációban...Dobjuk fel a bulit különféle ízű saját pancsunkkal, biztosan nagy sikere lesz, csak legyen jól behűtve...

Vidám nyarat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...