Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2022. október 9., vasárnap

Corn dog

Ha tetszik, ha nem, akkor is az van, hogy sokszor eszünk olyan ételt, ami nem biztos, hogy teljesen egészséges, de legalább gyorsan elkészül, gyorsan elfogyasztható és rohanhatunk tovább. Nem mellékesen még laktat is. Itt egy alternatíva. Pár hozzávalóból könnyedén elkészíthető "finomság" a corn dog, ami egy hot dog, csak nem kifliben, hanem tésztában, így azért alapvetően mégis más. Nyilván az internet korában mindig van egy tuti recept és mindenki szakértő, én inkább kísérletezek és amit kipróbáltam azt rakom fel a blogra. Tehát ez a corn dog így készült, tutira nem autentikus, de finom.


Hozzávalók (5 darab corn dog):

5 virsli (ízlés szerint)

1/2 bögre finomliszt

1/2 bögre kukoricadara

1 tojás

kb 1/2 bögre tej

bors

ízlés szerint cayenne bors

1 csomag sütőpor

Sütéshez: finomliszt és étolaj, valamint grillező pálcika


Elkészítése:

A száraz hozzávalókat elkeverjük, majd mehet a tojás és apránként a tej. Alaposan eldolgozzuk, hogy csomómentes, olyan sűrű állagú tésztát kapjunk, ami bevonhatja a virslit, nem csúszik le róla, de mégsem annyira sűrű, hogy összeálljon egy gombócba. Ezt a folyadék mennyiségével tudjuk szabályozni, így a tejet apránként adagoljuk és ha elég, álljunk meg, vagy adjunk még hozzá.

Amikor a tévében egy amerikai főzős műsorban láttam hogyan készül ez az étel, akkor ott egy spéci corn dog sütőben sütötték meg, amelybe vertikálisan elfért egy egész pálcára szúrt adag, de ennek hiányában olyan edényt válasszunk a sütéshez, amibe kényelmesen elfér horizontálisan.

Az étolajat ne túl forróra melegítsük fel, mert akkor kívülről megég, a belseje pedig nyers marad. A grillező pálcikákra felszúrjuk a virsliket, finomlisztbe hempergetjük a virslit, majd a tésztába úgy, hogy mindenhol egyenletesen bevonja. Ezzel lehet szórakozni, a végeredmény szépsége attól függ, hogy ilyenkor mennyire vagyunk ügyesek és türelmesek.

Ha sikerült rávarázsolni a tésztát a virslire, akkor határozott, de óvatos mozdulattal a kellő hőmérsékletű étolajba tesszük és forgatjuk sütés közben, hogy egységes színt kapjon. Sütés közben kicsit felpuffad a sütőpor miatt. Egyesével süssük, mert jobban oda tudunk rá figyelni.

Ha megsült, akkor rácsra tesszük lecsöpögni és fogyasztható. A pálcát fogjuk és lerágcsáljuk róla, készíthetünk mellé valamilyen szószt, amibe tunkolni lehet, ez ízlés kérdése. Én készítettem még mellé pár darab spirálkrumplit is... 

Könnyen, gyorsan elkészíthető néhány perc alatt, akár bulikajának is jó. A tészta ropogós a kukoricadara miatt.

Jó kísérletezést és rohanást...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...