Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2023. november 26., vasárnap

Töltött cukkini

Manapság már minden hónapban lehet kapni mindent, így nem kuriózum a téli időszakban nyári zöldségeket kapni. Ez egy vega étel, de hússal is elkészíthető, így a nem vegák is örömüket lelhetik benne. A töltelék variálható, ez most szójagranulátummal készült, de lehet gombával, lecsóval, akármivel is. Csak a fantáziánk szab határt a dolognak...

Hozzávalók (2-4 főre, étvágytól függően):

2 közepes méretű cukkini

1 nagyobb fej hagyma

2 közepes szem paradicsom

szójagranulátum (kb 5 dkg)

20 dkg reszelt sajt (ízlés szerint)

1 evőkanál sűrített paradicsom
só, bors, őrölt kömény, római kömény, fűszerpaprika, csilipehely

Elkészítése:

Mielőtt elkezdjük az ételt, a szójagranulátumot kell felhasználóbaráttá tenni. Ez azt jelenti, hogy vizet forralunk és a granulátumot 10-15 percig főzzük lobogó vízben. A vizet ízesítjük sóval, leveskockával, vegetával, bármi olyannal, amit szeretünk és sót tartalmaz. Ha az idő eltelt, a granulátum szépen megduzzad és úgy fog kinézni, mintha darált hús lenne. Leszűrjük, kinyomkodjuk a levét és kezdődhet a főzés.
A cukkiniket félbe vágjuk és a közepébe egy kanállal vájatot készítünk, ez lesz a töltelék helye. Ha zsenge a cukkini, akkor a magok is mehetnek, ha nagyobb és a magok is nagyok, akkor azoktól váljunk meg.
A hagymát ízlés szerint felvágjuk, olívaolajon megfuttatjuk, ha szép színe van, rátesszük a sűrített paradicsomot, kicsit lepirítjuk, megszórjuk egy kevés őrölt fűszerpaprikával, majd rátesszük a granulátumot, a cukkini kivájt húsát feldarabolva és felöntjük pici vízzel. A paradicsomot felkockázzuk (akit zavar a héja, forrázza le és tisztítsa meg) és mehet rá. Borsot tekerünk rá, főzzük pár percet, hogy a paradicsom megpuhuljon kicsit, essen össze az egész, de nem kell szétfőzni. Ezért nem is kell rá sok víz, hogy egy inkább sűrűbb állagú ragut kapjunk. Csilipehely, kóstolás után só, római kömény (óvatosan, mert elviheti az íze) és készen is vagyunk.
Az előkészített cukkini felekbe töltjük a tölteléket, megszórjuk a sajttal, majd berakjuk a 180 °C-os sütőbe 15 percre, végül a grill alatt tartjuk pár percet, hogy a sajtnak színe legyen és készen is vagyunk.
Gyors, egyszerű, laktató vega vacsi.
Karalábéból, vagy más, tölthető zöldségből is készülhet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...