Maradék almából, ha az ember nem tud mit kezdeni vele. Gyors, finom.
Hozzávalók
2 db alma (a nagy lyukú reszelőn lereszelve)
20 dkg finomliszt
20 dkg cukor
15 dkg vaj (margarin, zsír)
2 db tojás
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
1 dl tej
csipet só, fahéj ízlés szerint
Elkészítés
A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a vaníliás cukrot, a fehéjat és az olvasztott zsiradékot. A kész alapba beleforgatjuk a lisztet és az almát is. Mikor minden benne van, akkor a felvert fehérje következik, amivel óvatosan dolgozzuk össze, hogy ne törjön nagyon össze a hab.
almás muffin |
A muffin formába kapszlit teszünk, majd beleadagoljuk a tésztát. Nem kell tele tenni a kapszlikat, mert süléskor duzzad. 170 °C-on, légkeverésen (gázos sütőben közepesnél élénkebb tűznél) 15-20 percig (tűpróbáig) kell sütni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése