Hozzávalók:
A tészta
30 dkg finomliszt
20 dkg margarin
1 kávéskanál só
annyi zsíros tejföl, amennyit a tészta kíván, hogy összeálljon
5-10 dkg reszelt Trappista
lekenéshez 1 tojás (vagy a krémből kimaradt tojás fehérje)
A krém
10 dkg trappista
2 tojás sárgája
1 dl tej
5 dkg vaj vagy margarin
1 kávéskanál finomliszt
A tésztát összeállítjuk és egy éjszakára állni hagyjuk. Másnap vékonyra (maximum 0,5 cm) nyújtjuk, kis pogácsákat szaggatunk, megkenjük tojással (vagy tojás fehérjével) és kis reszelt sajttal megszórva megsütjük (érdemes előbb szaggatni, majd kenni és szórni, mert ha egyben kezelve kenjük és szórjuk akkor nem tudjuk a maradékot újra összegyúrni és szaggatni).
Elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a liszttel a tejjel és a reszelt sajttal összekeverjük csomómentesen. Érdemes a lisztet a tejjel elkeverni, majd a tojás és a sajt jöjjön, így szinte garantált, hogy csomómentes lesz. Ezt egy élénkebb tűznél szépen sűrűsödésig főzzük, ami eléggé gyorsan bekövetkezik. Ha kihűlt, akkor belekeverjük a margarint és a krémmel a megsült pogácsákat a lapos felüknél összetapasztjuk.
Az elkészült tapasztványokat egy kis reszelt sajtba beleforgathatjuk a ragasztási felületnél, ahol kicsit kibuggyant a krém, de ehhez kell még egy kis sajt. Ez el is hagyható.
20 dkg margarin
1 kávéskanál só
annyi zsíros tejföl, amennyit a tészta kíván, hogy összeálljon
5-10 dkg reszelt Trappista
lekenéshez 1 tojás (vagy a krémből kimaradt tojás fehérje)
A krém
10 dkg trappista
2 tojás sárgája
1 dl tej
5 dkg vaj vagy margarin
1 kávéskanál finomliszt
A tésztát összeállítjuk és egy éjszakára állni hagyjuk. Másnap vékonyra (maximum 0,5 cm) nyújtjuk, kis pogácsákat szaggatunk, megkenjük tojással (vagy tojás fehérjével) és kis reszelt sajttal megszórva megsütjük (érdemes előbb szaggatni, majd kenni és szórni, mert ha egyben kezelve kenjük és szórjuk akkor nem tudjuk a maradékot újra összegyúrni és szaggatni).
Elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a liszttel a tejjel és a reszelt sajttal összekeverjük csomómentesen. Érdemes a lisztet a tejjel elkeverni, majd a tojás és a sajt jöjjön, így szinte garantált, hogy csomómentes lesz. Ezt egy élénkebb tűznél szépen sűrűsödésig főzzük, ami eléggé gyorsan bekövetkezik. Ha kihűlt, akkor belekeverjük a margarint és a krémmel a megsült pogácsákat a lapos felüknél összetapasztjuk.
Az elkészült tapasztványokat egy kis reszelt sajtba beleforgathatjuk a ragasztási felületnél, ahol kicsit kibuggyant a krém, de ehhez kell még egy kis sajt. Ez el is hagyható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése