Hozzávalók
2 db alma (nagylyukú reszelőn reszelve)
15 dkg vaj (margarin)
2 dl cukor
3 db tojás
7 dkg kókuszreszelék
16 dkg finomliszt
1 sütőpor
1 dl tej
+ a tetejére
1 nagy marék szeletelt mandula
2-3 evőkanál cukor
A kapcsos tortaforma kikenéséhez: margarin (vaj, zsír), zsemlemorzsa.
A puha vajat (margarint) a többi hozzávalóval összedolgozzuk. A kész alapba beleforgatjuk a reszelt almát, majd egy kapcsos tortaformába tesszük (21 cm-es), amit előtte kivajaztunk és zsemlemorzsával beszórtunk.
Ha az alap benne van a tortaformában, akkor a tetejére rászórunk két-három evőkanál cukrot és a nagy marék szeletelt mandulát és 190 °C-on, légkeveréssel, 35 percig sütjük (tűpróbáig).
Ha valaki nem szereti a zsemlemorzsát, akkor elhagyhatja, lehet a kieső súlyt összevágott mandulával pótolni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése