Mondhatnánk fasírtnak is, de ez nem az a klasszikus fasírt. Nincs benne vöröshagyma, fokhagyma. Tapasztalatom szerint könnyebben emészthető klasszikus társánál, nem terheli meg a gyomrot. Mivel ez most darált pulykából készült, megkockáztatom, hogy egészséges is.
Hozzávalók:
Húsgolyóhoz:
40 dkg darált hús (jelen esetben darált pulykahús)
15 dkg beáztatott zsemle vagy kenyér
1 db tojás
só, bors, paprika, őrölt kömény
zsemlemorzsa
étolaj
Körethez:
pár szem krumpli
vaj vagy margarin
tej vagy tejszín
só, őrölt szerecsendió
Elkészítése:
A kész golyócskákat krumplipürével tálaljuk.
A krumplipürét úgy készítjük, hogy a tisztított krumplit sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A még meleg krumplihoz vajat vagy margarint adunk, krumplinyomóval összetörjük és tejet, vagy tejszínt adunk hozzá. Aki szereti reszelhet bele egy kis szerecsendiót. Ha készen van megkóstoljuk és ha kell megsózzuk. Van aki darabosabbra, van aki krémesebb állagúra készíti.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése