Összes oldalmegjelenítés

2012. február 24., péntek

Sajtlabdacs

Ez egy gyorsan és könnyen elkészíthető nasi, előétel, esetleg főfogás, ha unjuk már a rántott sajtot.

Hozzávalók:

10 dkg trappista sajt
1 db nagyobb tojás fehérje
zsemlemorzsa a panírozáshoz
étolaj a sütéshez

Elkészítése:
a golyókat zsemlemorzsába forgatjuk
Nem tévesztettem el, valóban ennyi minden kell csak hozzá. Az elkészítése is egyszerű. A sajtot lereszeljük kis lyukú reszelőn. A tojás fehérjét egy csipet sóval jó kemény habbá verjük. A fehérjébe beleforgatjuk a reszelt sajtot. Pár percig állni hagyjuk. Ezt követően kis golyókat formálunk a masszából, majd zsemlemorzsába forgatjuk és bő forró olajban pár perc alatt megsütjük.
a kész labdacsok

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...