Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2012. február 2., csütörtök

Paradicsomleves

Hozzávalók:

500 gr. passzírozott paradicsom vagy 250 gr. paradicsom sűrítmény (kiváló magyar és olasz termékek kaphatóak)
2 evőkanál finomliszt
2-3 evőkanál étolaj
zellerszár
só, bors, cukor
víz
1 marék rizs

Elkészítés:

paradicsomleves
Egy fazékban felhevítjük az étolajat és ráhintjük a lisztet, majd egy rántás alapot készítünk, zsemleszínűre pirítjuk a lisztet (ha száraz lenne még adunk hozzá egy kis olajat). Ha kész, akkor ráöntjük a paradicsomot (ha sűrítményt használunk, akkor pár percig pirítjuk a rántásban, hogy a savanykás ízét elveszítse). Ha szépen csomómentesre kavartuk (habverővel egyszerűbb), akkor felhúzzuk vízzel. Annyi vizet öntsünk hozzá, amennyi levest akarunk készíteni, illetve amilyen sűrűre szeretnénk a levest. Figyelembe kell venni azt is, hogy állás közben sűrűsödik még, így egy kicsit lehet hígabbra is csinálni. Szerintem akkor a legjobb, ha egy jó krémleves állaga lesz (merthogy ez tulajdonképpen egy krémleves). Beledobjuk a zellerszárat, amit a végén ki tudunk halászni, de aki akarja megeheti. Sózzuk, borsozzuk és cukrot adunk hozzá. Van aki édeskésen, van aki savanykásan, van aki sósan szereti. Ízlés szerint kell ízesíteni. Forraljuk pár percet, igazából csak a liszt ízét kell kiforralni.

Közben ha nem felejtettük el, akkor odatettünk egy másik fazekat is, amiben vizet forraltunk. Ha felforr a víz, akkor sózzuk és egy jó marék rizst dobunk bele és puhára főzzük, majd leszűrjük. Ez a levesbetét, a kész paradicsomlevesünkbe rakjuk, majd forrón tálaljuk.

Én külön szoktam főzni a rizst, de a lében is főzhető, ekkor azonban figyelembe kell venni, hogy ez is sűríti a levesünket.

A főtt rizsen kívül levesbetét lehet még a betűtészta, rizstészta, de akár pirított zsemlekocka is, minden ízlés szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...