Összes oldalmegjelenítés


A receptek elkészítésében az Electrolux konyhagépei segítettek.

2012. április 23., hétfő

Mogyorókrémes gombóc

Krumpliból rendkívül változatosan lehet főzni. Szakácskönyvek szólnak krumplis ételekről. Ameddig krumpli van otthon, addig senki sem fog éhen halni. Lehet sós és lehet édes módon elkészíteni. Mivel mákos nudlit készítettem jó sok krumplit főztem, így készítettem mogyorókrémmel töltött gombócot is. Ugyan így kellene a szilvásgombócot is készíteni, csak akkor nem mogyorókrém kerülne bele, hanem egy szem szilva kevés fahéjas cukorral a közepében.
A szilvásgombóc elkészítése a gnocchi tésztájánál leírt módon történik, roppant egyszerűen.
Ha a nyers tészta készen van, akkor kiveszünk belőle egy darabot. Ez a darab akkora legyen, mint a kész gombóc, amekkorára készíteni akarjuk. A tészta darabot a kezünkben szétnyomkodjuk, majd belekerül a mogyorókrém. Ha lehet a mogyorókrém legyen hideg, mert könnyebb vele dolgozni. Egy teáskanálnyi mennyiséget teszünk a lapka közepébe, majd két oldalt összecsípjük a tésztát, alulról és felülről felhajtva összenyomkodjuk, majd gombócot formázunk a tenyerünk között. Vigyázzunk, hogy ne szakadjon ki sehol, mert kifolyik a töltelék.

 Főzése csak annyi, hogy mire feljön a víz tetejére, addigra készen is van. A kész gombócokat pirított zsemlemorzsába forgatjuk és tálalhatjuk is.














1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...